Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която по съвместителство е и

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която по съвместителство е и
Коментари Харесай

ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ: Корнелия Нинова готви секирата и на лидера на столичните социалисти Калоян Паргов

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която по съвместителство е и вицепремиер и министър на стопанската система в четворната коалиция на Кирил Петков, готви секирата и на водача на столичната организация на социалистите Калоян Паргов.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от " Позитано " 20.

Разправата с Паргов обаче би трябвало да бъде осъществена с ръцете на двама любимци на Нинова - Георги Свиленски и министъра на туризма Христо Проданов. Те обикалят членовете на софийската конструкция на Българска социалистическа партия и ги пропагандират да поддържат отстраняването на Паргов. Но защото са наясно, че това няма по какъв начин да стане, защото общинският консултант и началник на групата на алените в Столичната община има висок престиж, евентуално ще приложат номера с изключването на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия - от Националния съвет на партията. Тогава Паргов отбрани Добрев.
свързани новини116120на 14.11.202135534на 29.12.2021
Свиленски е остарял мераклия да яхне лидерския пост в столичната организация на столетницата. На последния й отчетно-изборен конгрес той даже се кандидатира за подобен. Но макар наличието на съвещанието на самата Нинова, която стоеше зад кандидатурата му, някогашният брачен партньор на Десислава Радева се провали с гръм и тропот и още веднъж завоюва Паргов.

Явно Нинова и доближените й не виждат различен метод да овладеят организацията, с изключение на да отстраняват самия Паргов, макар клетвите на лидерката по време на последното съвещание на 50-я конгрес на партията, че структурите би трябвало да се стягат поради идните локални избори, които са извънредно значими за Българска социалистическа партия.
свързани новини23652на 04.01.2022
Отстраняването на Калоян Паргов обаче може да се окаже съдбовно за целостта на софийската организация на столетницата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР