Лидерите на страните от Движението на необвързаните (NAM) осъдиха в

...
Лидерите на страните от Движението на необвързаните (NAM) осъдиха в
Коментари Харесай

Движението на необвързаните критикува войната на Израел в Газа на срещата на върха в Кампала

Лидерите на страните от Движението на необвързаните (NAM) осъдиха в петък военната акция на Израел в линията Газа и желаеха неотложно преустановяване на огъня там по време на годишната среща на върха на 120-членният блок.

„ От 7 октомври сме очевидци на един от най-жестоките геноцидни актове, записвани в миналото в историята “, сподели вицепрезидентът на Куба Салвадор Валдес Меса в тирада пред делегати.

„ Как могат западните страни, които претендират, че са толкоз цивилизовани, да оправдаят убийството на дами и деца в Газа, безразборните бомбардировки на лечебни заведения и учебни заведения и лишаването от достъп до безвредна вода и храна? “ попита той.

Муса Факи Махамат, ръководител на Комисията на Африканския съюз, прикани за неотложно преустановяване на това, което той назова „ несправедливата война против палестинския народ “.

Почти всички африкански страни принадлежат към NAM, включвайки съвсем половината от нейните членове, само че нейното участие включва страни по целия свят, от Индия и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР