Лидерите на шест страни от ЕС - Белгия, Дания, Германия,

...
Лидерите на шест страни от ЕС - Белгия, Дания, Германия,
Коментари Харесай

Европа трябва да е по-подготвена за бъдещи пандемии

Лидерите на шест страни от Европейски Съюз - Белгия, Дания, Германия, Испания, Франция и Полша, обявиха, че е належащо да се усъвършенства подготвеността на Европа за противопоставяне на бъдещи пандемии, оповестиха от пресслужбата на испанския министерски съвет.

Председателят на държавното управление на Испания, дружно с президента на Франция, канцлера на Германия и министър председателите на Белгия, Дания и Полша, насочиха писмо до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което акцентират нуждата Европа да усъвършенства своята готовност за бъдещи пандемии, се споделя в известието на испанското държавно управление.

В взаимното писмо водачите на шестте страни членки установяват, че коронавирусът е лишил доста количество човешки животи и е довел до невиждан стопански спад, съобщи БНР. Настоящата обстановка повдига въпроса за готовността на Европа за пандемии и акцентира нуждата от общ европейски метод, тъй че Европейски Съюз и неговите членове да са по-добре готови за повторна зараза от вируса и за бъдещи пандемични рецесии, се споделя в общото писмо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР