Лидерите на САЩ, Германия, Франция и Великобритания излязоха със съвместно

...
Лидерите на САЩ, Германия, Франция и Великобритания излязоха със съвместно
Коментари Харесай

САЩ, Германия, Франция и Великобритания осъдиха атаката срещу Скрипал

Лидерите на Съединени американски щати, Германия, Франция и Англия излязоха със взаимно изказване, в което осъждат офанзивата против някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал в Англия, предават интернационалните медии. В изказването се показва, че отравянето на Скрипал с невропаралитично вещество е дело на Русия - съгласно тях това е " единственото задоволително пояснение ". 

Изявлението бе оповестено през днешния ден в Берлин, предава Би Би Си. То е от името на президента Доналд Тръмп, немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, които се причисляват към Тереза Мей в нейната позиция да осъди офанзивата. В изказването водачите показват, че са " ужасени " от опита да бъдат убити Скрипал и щерка му Юлия и че един подобен случай заплашва сигурността на всички страни.

" Призоваваме Русия да отговори на всички въпроси, свързани с офанзивата в Солсбъри, изключително във връзка с програмата си за веществото " Новичок ", показват те. 

" Англия изясни пред сътрудниците си в детайлности, че Русия с доста огромна възможност носи отговорността за тази офанзива ", написа още в изказването. 

Нападението включва потреблението на невропаралитичен газ в Европа за първи път след Втората международна война. 

" Като членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия има отговорност да поддържа интернационалния мир и сигурност ", акцентират още четирите сили. 

Междувременно Русия разгласи, че " остава подготвена да работи с Англия по случая Скрипал ", само че приготвя и ответни ограничения. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

Захарова разясни, че Русия както и преди е подготвена да работи с Англия при следствието на отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал, само че че Лондон отхвърля да сътрудничи с Москва. Русия приготвя и ответни ограничения, откакто Англия реши да изгони 23 съветски дипломати, означи тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР