Лидерите на парламентарните групи отбелязаха основните си приоритети и заявки

...
Лидерите на парламентарните групи отбелязаха основните си приоритети и заявки
Коментари Харесай

Лидерите на ПГ: За диалог и решаване на проблемите

Лидерите на парламентарните групи означиха главните си цели и поръчки за решение на проблемите и рецесиите в страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Атанасова: Политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка

Резултатите от изборите за 49-то Народно заседание задават редица благоприятни условия както за излаз от политическата рецесия, по този начин и за затъване в нея. С вота си българските жители демонстрираха еднопосочно, че политическата рецесия не може да бъде решена единствено от една групировка, партия или коалиция. Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Общото в тези резултати, които обрисуват ясно разграничителни линии в българското общество, е че демонстрират единствения излаз от актуалната обстановка. Той е вероятен единствено в случай че с взаимно почитание сред партиите се реализират допустими взаимни отстъпки, единодушие по стратегически значимите въпроси за страната и дейно възобновяване на политическия разговор. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и констатации, ще загуби освен гласоподаватели, само че и вероятност за дълготрайно положително присъединяване в политическия и публичен живот в страната, добави Атанасова.

Тя уточни, че най-голямата им победа за последните две години е, че не са разрешили да се трансфорат нито в жертва, нито в главорез. " През цялото време от тази заплаха ни спасяваше непрекъснатото самонапомняне, че най-непосредствената ни задача като политическа групировка е да даваме решения на действителните проблеми на обществото, да се стремим да съхраняваме неговата целокупност и да следваме дневния ред на болшинството български жители ", безапелационна е Атанасова.

Петков: Крайно време е Народното събрание да проработи и да решаваме проблемите на хората

От името на ПП-ДБ желая отговорно да заявя от трибуната на Народно събрание, че е извънредно време най-накрая българският парламент да проработи и да стартираме да решаваме действителните проблеми на хората с действителна законодателна стратегия, която да отразява същински значимите цели на България. Това съобщи Кирил Петков от коалиция ПП-ДБ.

Като първи приоритет Петков разгласи българското земеделие. „ Време е България да влезе в Шенген. Мисля, че всички осъзнаваме какъв брой пагубно би било България да бъде отделена от Румъния, заслужаваме да се присъединим към Шенгенското пространство дружно с нея “, безапелационен е той и добави, че би трябвало да бъде признат механизмът за следствие на основния прокурор.

„ Цялото българско общество желае да скъса с корупцията. Време е да стане ясно, че всички сме равни пред закона “, акцентира Петков.

Той добави, че би трябвало да бъде признат бюджет с 3% недостиг, както и обществена стратегия. „ Продължаваме политиката за по-високи заплати на учителите “, сподели още съпредседателят на Политическа партия и уточни, че различен приоритет на обединяването е обезпечаването на почтени заплати за лекарите и медицинските сестри.

„ Покачването на цените в Хърватия беше с по-малко от 1% “, сподели Петков във връзка с еврозоната.

„ Сигурно доста българи помнят ужаса, когато не знаеха дали ще могат да изтеглят парите си от КТБ “, съобщи той и уточни, че „ еврото е българска валута “.

„ От ПП-ДБ стоим твърдо зад обещанията, които сме дали на нашите гласоподаватели. Ние имаме вяра, че е пристигнало времето каквото се приказва преди изборите да изпълняваме след тях “, безапелационен е Петков и заяви, че още в първите дни на този парламент ще бъдат импортирани всички тези законопроекти.

„ Ако държавното управление не се образува с първия мандат, то ние ще предложим държавно управление с втория мандат с тези цели “, разгласи Петков.

Костадинов: Възраждане е опасност за националните предатели, непознатите сътрудници

Изминаха 10 дни откогато изборите завършиха, време премного за оценка на това, което се случи и за основаване на проекти за това, което следва. Време, което се оказа извънредно незадоволително за медийната вакханалия разгоряла се след 2 април, знайни и незнайни анализатори, политолози, политици и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздена и невъздържана акция против 358 000 българи. Тези българи бяха наречени неграмотници, елементарни хора, некадърници и други, а тези българи, измежду които съм и аз желаят и желаеме единствено едно - да живеем почтено в свободна и самостоятелна страна. Това съобщи водачът на Възраждане Костадин Костадинов.

Костадинов сподели, че това е било несъмнено опасност. " Да, " Възраждане " е опасност за националните предатели, непознатите сътрудници и за виновниците за редовно осъществяването в продължение на десетилетие изтриване и деградиране на българската страна в аморфна маса без национално съзнание кадърен единствено да бъде донор на своите господари отвън страната ", добави той.

" Пратиха ни да запазим българската финансова самостоятелност, с цел да не допуснем вкарване на страната във войната в Украйна, да предоговорим връзките си с Европейски Съюз, да не допуснем банкрут на страната и да пазиме на всички места българския народен интерес ", акцентира Костадинов и посочи, че за тези цели ще беседват с всички политически партии.

Той уточни, че желаят българските жители да бъдат запитани дали желаят да влезем в Еврозоната, само че и също така всички партии да кажат на техните гласоподаватели дали желаят или не желаят страната ни да вкарва български войски във войната в Украйна. Костадинов акцентира, че България би трябвало да се трансформира във фактор в Европа и по думите му това ще стане, само че единствено с отстояване на българския народен интерес.

Карадайъ: Посланието на народа е политиците да седнат на масата на договарянията

Днес още веднъж сме сложени пред тестване – гласоподаватели и цялото ни общество, политици и всички институции. Изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните 4 Народното събрание и обществото е със същото съмнение към всички органи и институции. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Нито една политическа групировка не би трябвало да ръководи независимо, посланието на народа е ясно – политиците да седнат на масата на договарянията и да стартират да си приказват “, съобщи Карадайъ и уточни, че Движение за права и свободи подчини цялата акция на мотото за отговорност и разговор.

„ Много политически субекти се занимават повече със своите проблеми, а не с проблемите на хората “, означи той.

Карадайъ акцентира: „ Може ли да се направи по този начин, че с това Народно събрание да се реализира непоклатимост в ръководството и да се заложи на европейското развиване на страната – изрично да. “

„ Ние от Движение за права и свободи постоянно сме били почтени пред себе си, пред гласоподавателите си и пред цялото общество. Готови сме на разговор в името на жителите. Пред личните си партийни ползи постоянно слагаме ползите на жителите “, акцентира Карадайъ и уточни, че са подготвени за отговорност и за нужните взаимни отстъпки.

Според него ясно може да се открои болшинство, което желае да сме част от Европейски Съюз и НАТО, желае живот по европейски стандарти и така нататък „ Мнозинството от българските гласоподаватели не желае нови предварителни избори, тъй като няма да решат проблемите, а ще задълбочат още повече политическата рецесия “, посочи той.

Карадайъ добави, че би трябвало да се одобри бюджетът, както и да се подсигуряват мирът и сигурността на българските жители.

Той уточни, че на финала на предизборната акция, в разговор с гласоподавателите, от Движение за права и свободи са обрисували главните проблеми на хората – високата инфлация, несигурни работни места и други Основни цели на Движение за права и свободи, заяви Карадайъ, са прекъсване на прогресивното обедняване, дейно потребление на целия запас от Европейски Съюз за България, предвидима среда за развиване на бизнеса, правосъдна промяна, която да подсигурява независимостта и успеваемостта на правосъдната система, развиване на районите с приоритет на дребните обитаеми места, поддръжка за дребния и междинен бизнес и така нататък

„ От името на ПГ на Движение за права и свободи приканвам всички национално виновни партии за разсъдък отговорност и разговор “, заключи Карадайъ.

Нинова: Нашата обща задача - непоклатимост, сигурност, по-добър живот

“Всеки един от нас в акцията се е срещнал и приказвал с разнообразни хора с разнообразни упования, само че всички с обединени искания- непоклатимост, сигурност и по-добър живот. Това е нашата обща задача ”. Това съобщи Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

“Ние се намираме в тежка институционална рецесия, икономическа, инфлация, беднотия, обществена напрегнато и риск за парламентарната демокрация- решението е тук- ние би трябвало да решим проблемите, а не да сме част от него. Ние ще поставим напъните да работим за това ”, сподели още Нинова.

Нинова посочи, че първа значима стъпка е приемането на бюджет, само че Българска социалистическа партия няма да одобри несоциален бюджет. “Служебният кабинет не внесе бюджет и в този момент би трябвало да поправи тази неточност. Минималната заплата би трябвало да е 50% от междинната от 1 юли тази година, а не от 2023г, да се преизчислят пенсиите, поддръжка за дребния и междинния бизнес, както и фамилиите. Втората стъпка е ограниченията за ПВУ- ние закъсняваме. В предишния парламент се предлагаха лобистки решения. Ние ще следим прецизно да се одобряват единствено такива, които не пазят частни ползи. Трето- правосъдна промяна. Преборването на корупцията дава развиване за всяка една политика. Паралелната страна обаче съществува, освен това държавно управление се краде необмислено ”, акцентира Нинова. “Един от проблемите на служебния кабинет е, че е безотговорен. Има прокуратура, само че на книга- ние сме за промяна и надзор върху основния прокурор ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия. “3 600 пияни и дрогирани за 3 месеца по пътищата водачи, стотици мигранти “шетат ” из цялата страна, децата се тровят с божествен газ. Ние ще внесем същите закони - нарастване на наказванията без право на условна присъда - всички промени в Наказателния кодекс, сподели Нинова.

По въпроса с Шенген ние одобряваме като унизително отношението към нас, ние имаме право да сме там. Надявам се, да обединим напъните си за влизането там ”. Пети въпрос, един от най-важните, е въпросът за войната и мира. Ние сме за неутралитет на България по отношение на войната в Украйна- недаване на оръжия. Подкрепяме всички митинги в Европейски Съюз за искане на дипломатично решение на конфликта- имаше такива митинги в Чехия, Германия, Унгария, Италия ”, разясни водачът на Българска социалистическа партия. “Трябва работещо държавно управление, решението е тук- отговорността е на ГЕРБ- пръв, само че не задоволителен. През 2 години минахме през всевъзможни видове кабинети, нека в този момент да сме се поучили. Ние не нарушихме правилата си, запазихме идеологичния си опит. Диалогичността и грижата за хората са изпитани и доказани- разсъдък, диалогичност и грижа за хората, може да разчитате и на това и в този момент ”, сподели още Корнелия Нинова.

Ивайло Вълчев: Ние от Има Такъв Народ сме тук, тъй като можем да носим отговорност

Моментът официално е церемониален, само че нашият витален и професионален опит ни подсказва и кара да знаем, че всички показни думи са изцяло непотребни. Ние от Има Такъв Народ сме в политиката и в този парламент, тъй като можем да носим отговорност и тъкмо поради тази отговорност ни задължава да бъдем градивни и да създадем всичко допустимо този парламент да работи, да създадем всичко допустимо и всичко, което зависи от нас за разрешаването на рецесиите, които стоят пред всички български жители. Това съобщи Ивайло Вълчев от " ИТН ".

" За Има Такъв Народ е значимо оптимално бързото ни приемане в Шенген, завършването на подготовката за влизане на България в Еврозоната и оптимално бързото приемане на законите свързани с ПВУ. Това в този момент е най-важното, а не обидата, фантазиите и неизпълнените стремежи. Затова от Има Такъв Народ ще взимаме практични решения, подкрепяйки всяко деяние, което е от изгода на българските жители, тъй като проблемите на страната не са партийни, а национални ", сподели още Вълчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР