Лидерите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ поискаха съдействие от

...
Лидерите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ поискаха съдействие от
Коментари Харесай

Синдикатите искат съдействие от Радев заради Закона за енергетиката

Лидерите на КТ „ Подкрепа “ и на КНСБ желаеха подпомагане от президента за бързо обявяване на измененията в Закона за енергетиката. Предстои поправките да бъдат утвърдени от Народното събрание.

Промените в закона ще разрешат да бъдат непокътнати работни места в Топлоелектрическа централа "Марица-Изток-2 ", обясниха след срещата Димитър Манолов и Пламен Димитров. "Около 4 000 енергетика ще могат да създават ток и към 5 000 миньори ще могат да копаят въглища “, сподели Манолов.

„ КЕВР да се произнесе по новия регулаторен интервал - с 2 месеца да се усили. Той да го обнародва по най-бързия метод, да пусне указа. На 26 юни най-рано може да се разгласява тоя законопроект, което ще направи допустимо КЕВР да преразгледа в действителност първичното си желание, с което пренатоварваше американските централи до степен неспособност те да го изпълнят за идващия интервал ", добави Димитров.

В началото на срещата президентът Румен Радев уточни, че би трябвало да продължи анализът за очертаващия се недостиг на базови енергийни мощности. "Трябва да имаме безапелационен отговор, от коя година, до коя година - според от тези стратегически планове като АЕЦ "Белене " - по кое време може да бъде осъществен, в случай че въобще се осъществя и оттова, тръгвайки обратно, би трябвало да ни е ясно докога ние би трябвало да поддържаме изрично нашите топлоцентрали ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР