Лидерите на Германия, Русия, Франция и Украйна са постигнали съгласие

...
Лидерите на Германия, Русия, Франция и Украйна са постигнали съгласие
Коментари Харесай

Нормандската четворка ще търси мир в Украйна

Лидерите на Германия, Русия, Франция и Украйна са постигнали единодушие по време на диалози във формат Нормандска четворка, заяви Business Insider.

Те са признали потребността от кротичък проект за Източна Украйна. Франция, Германия и Русия са се съгласили да поддържат договаряния сред държавното управление на Украйна и съветските сепаратисти. В спора починаха 10 000 души.

В телефонната конференция са взели участие съветския президент Владимир Путин, френския президент Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и украинският президент Петро Порошенко.

Те са дали обещание да спомагат за осъществяването на мирното съглашение.

През предходната седмица сепаратистите оповестиха сформирането на нова страна. Тя включва освен следените от тях територии в Източна Украйна, а и такива оттатък това.

Меркел и Макрон са отхвърлили концепцията за сходна страна. Това беше оповестено от офиса на украинския президент Порошенко.

Той е настоял за разполагане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в региона на границата сред Украйна и Русия. Според него през последните дни са се водили едни от най-тежките боеве от началото на спора преди три години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР