Лидерите на Франция и Германия проведоха поредния кръг от телефонни

...
Лидерите на Франция и Германия проведоха поредния кръг от телефонни
Коментари Харесай

Путин иска от Макрон и Шолц да спрат украинските националисти

Лидерите на Франция и Германия организираха следващия кръг от телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин . Това е деветият телефонен диалог сред Макрон и Путин от началото на рецесията в Украйна, а Макрон за девети път упорства за неотложно преустановяване на огъня от страна на Русия. Москва отхвърля тези апели.

Телефонният диалог е продължи 75 минути .

Олаф Шолц и Еманюел Макрон са призовали съветския президент Владимир Путин да се съгласи на неотложно преустановяване на огъня в Украйна. " Той е част от продължаващите интернационалните старания за преустановяване на войната в Украйна ", съобщи представител на Шолц. Участниците са се съгласили да не споделят нищо повече за точните детайлности на полемиките , оповестява BBC.
 Макрон се ядоса на цинизма и лицемерието на Путин за евакуацията от Украйна
Макрон се ядоса на цинизма и лицемерието на Путин за евакуацията от Украйна

Френският президент се възмути от филантропичните коридори, водещи единствено към Русия и Беларус

В прессъобщение от Кремъл обаче се показва, че Владимир Путин е уведомил Емануел Макрон за нарушаванията, които украинската войска е направила на интернационалното право от извънсъдебни убийства до потреблението на цивилни като жив щит. Руският президент още веднъж е декларирал, че украинците провалят филантропичните интервенции.

От пресслужбата оповестяват още, че Путин е призовал Макрон и Шолц да повлияят на дейностите на Киев , с цел да бъдат прекъснати незаконните дейности на украинските националистически батальони - нацбатов, както ги назовават съветските медии.
 Русия твърди, че е унищожила близо 3500 военни обекта в Украйна
Русия твърди, че е унищожила близо 3500 военни обекта в Украйна

Руските сили не престават настъплението на необятен фронт

Според пресслужбата на Кремър президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Емануел Макрон и канцлерът на Германия Олаф Шолц са обсъдири и въпроси, свързани с идните съглашения за осъществяване на съветските претенции във връзка с Украйна. Вчера Владимир Путин заяви по време на срещата си с най-близкия си съдружник Александър Лукашенко, че в договарянията са направени позитивни стъпки. Не бяха посочени обаче елементи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР