Лидерите на Франция, Германия, Съединените щати и Великобритания осъдиха в

...
Лидерите на Франция, Германия, Съединените щати и Великобритания осъдиха в
Коментари Харесай

Франция, Германия, САЩ и Великобритания осъдиха Русия за случая Скрипал

Лидерите на Франция, Германия, Съединените щати и Англия осъдиха в обща декларация отравянето на Сергей Скрипал с невропаралитично вещество и упрекнаха за това Русия. Лондон получи поддръжка от съдружниците си, а с това шпионският скандал се задълбочи. Москва не отстъпва от позицията си, че няма нищо общо със случая и даде да се разбере, че ще има съразмерен отговор на експулсирането на съветски дипломати от Лондон.

Британският министър председател Тереза Мей посети градчето Солсбъри, където бяха отровени някогашният разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Те са в болница с заплаха за живота по-късно, което през днешния ден беше наречено от четири страни, първата офанзива с химическо бойно вещество в Европа след Втората международна война.
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Приветствам изказването, което направихме през днешния ден, дружно със Съединените щати, Франция и Германия и поддръжката на нашите съдружници, които изрично приписват този акт на Русия.
Френските служби са получили от британците информация, която удостоверява присъединяване на Русия, сподели френският президент Еманюел Макрон и добави, че ще предприеме дейности. Съюзниците от НАТО застават зад Англия. Засега не е поискано активирането на член пети от Вашингтонския контракт.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: Това е първата офанзива с невропаралитично вещество на съюзническа територия от основаването на НАТО. Според всички съдружници това нарушава интернационалните правила и съглашения.
На фона на тази поддръжка за Англия, разговорът Москва - Лондон става все по-труден, демонстрират днешни остри реплики на първите дипломати.
Борис Джонсън, външен министър на Англия: У хората няма подозрение, че това е знаков акт на съветската страна. Умишлено потребление на " новичок " - невропаралитично вещество, създадено от Русия, с цел да санкционират съветски предател, за какъвто го считат, дни преди избирането на Владимир Путин. Сергей Лавров, външен министър на Русия: Относно претекстовете на нашите английски сътрудници, няма да ги осъждам, само че мисля, че претекстовете са нечистоплътни. Ако бяха чистоплътни, щяха да отговорят на въпросите, които зададохме и да следват процедурите от Конвенцията за възбрана на химическите оръжия.
Сергей Лавров даде обещание скорошно експулсиране на английски дипломати, откакто 23 съветски трябваше да изоставен Лондон. Москва изрично отхвърля да е забъркана в отравянето. Говорителят на съветския резидент уточни, че няма доказателства и в тази ситуация има " всички признаци на провокация ". Руски специалист увери, че всички ресурси от бойното отровно вещество " новичок " или " дилетант ", за което става дума, са били унищожени с американска помощ.

Пред съветското посолство в Лондон се появи надпис: " Вечеря в посолството: Паста с полоний, спагети със зарин и Новичоколад. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР