Лидерите на европейските институции остро осъдиха нападението в Ница, при

...
Лидерите на европейските институции остро осъдиха нападението в Ница, при
Коментари Харесай

Европа остро осъди терора в Ница


Лидерите на европейските институции остро осъдиха нападението в Ница, при което починаха трима души. Нападател с нож нахлу в катедрала, умъртви трима и рани доста други. Властите оповестиха, че става дума за терористичен акт.

Дълбоко съм покъртен и тъжен от новините, написа в Туитър ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли във връзка новото нахлуване в Ница.

Всички в Европа усещаме болката и сме длъжни да бъдем дружно против насилието и тези, които предизвикват и популяризират ненавист, добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в същата обществена мрежа, че показва цялостно съпричастие с Франция и французите.

Цяла Европа е с вас, добави той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди нападението, като го назова " непоносимо и грубо ". " С цялото си сърце съм с Франция. Цяла Европа е съпричастна с Франция, оставаме обединени в решимостта си против жестокостта и фанатизма ", уточни тя.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел дефинира нападението като атентат. " Заедно в Европа и на всички места по света ще се борим с омразата и терора ", добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР