Лидерите на ЕС не успяха снощи да постигнат окончателно споразумение

...
Лидерите на ЕС не успяха снощи да постигнат окончателно споразумение
Коментари Харесай

Още няма споразумение за европейския здравен сертификат

Лидерите на Европейски Съюз не съумяха нощес да реализират дефинитивно съглашение по схемата за европейския здравен документ, съобщи ДПА.  Според страните, които са основни туристически дестинации в Европейски Съюз, документът е жизненоважен за идния летен туристически сезон.

Преговарящите от Европарламента, Еврокомисията и държавните управления на страните членки ще възобновят договарянията на следващия ден, оповестиха от португалското председателство.

Очаква се европейският здравен документ да облекчи пътуването в границите на блока до края на юни, макар че пандемията продължава, а терзанията от вируса остават съществени, отбелязва ДПА.

Документът би трябвало да потвърждава, че човек е с отрицателен тест, неотдавна е прекарал вируса или е имунизиран. Това би трябвало и да е основата за премахването на условията за карантина, които сега важат за множеството пътувания в Европейски Съюз. Все отново, остава на решението на всяка една от 27-те страни членки да реши какви преимущества ще носи документът в границите на границите й.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР