Лидерите на държавите членки от Европейския съюз пристигат в София

...
Лидерите на държавите членки от Европейския съюз пристигат в София
Коментари Харесай

Какво ще хапват лидерите от ЕС в София

Лидерите на страните членки от Европейския съюз идват в София ден преди Срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани и ще се срещнат на неофициална вечеря по покана на Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет, и с хазаин Бойко Борисов, министър-председател на България.

В концепцията на менюто началник Борислав Паунов залага на локални артикули и обичайни способи на подготвяне. За аранжирането на пространството и сервирането се грижи „ Ред Девил Кетъринг “.

Салатата е комбинация от български детайли в цветовете на националния байрак. Блюдото включва цялостен розов домат от био плантация в Южна България, сос от магданоз, краве сирене от дребна мандра в Стара планина, салата „ Снежанка “ от цедено биволско мляко и краставици, както и зелена залата от естествено отглеждани микрорастения.

Предястието е разновидност на кюфтета с лютеница и пържени картофи. Към обичайна рецепта се прибавят специфични нови детайли – сурови и сушени манатарки, три типа лютеница и чипс от цветни картофи.

Основното ядене е биволско бонфиле от плантация в Стара планина със сос от български черни и бели трюфели, пюре от земна ябълка и пащърнак, както и бейби моркови.

За десерт началник Паунов подготвя своя интерпретация на класическите ореховки, които обогатява с кисело мляко и рози и мус от малини и ягоди, с цел да им придаде повече прохлада и цвят и да построи повече пластове на усета.

Хлябът на вечерята е забъркан с ръжено брашно. Има и разновидност на черен ръжен самун, обагрен с въглен.

Това е менюто:

Салата: Трилогия салати: Шопска, "Снежанка ", зелена салата

Предястие: Кюфтенца с картофи и лютеница

Основно ядене: Биволски стек с трюфел, земна ябълка и моркови

Десерт: Ореховки с мляко, ягоди и малини

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР