Лидери на държавите от Средиземноморието обсъждат в Атина предизвикателствата пред

...
Лидери на държавите от Средиземноморието обсъждат в Атина предизвикателствата пред
Коментари Харесай

Декларация за защита на европейските граждани от последствията от климатичните промени

Лидери на страните от Средиземноморието разискват в Атина провокациите пред сигурността и отражението на климатичните промени.

На форума, в който взе участие и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, беше призната декларация за отбрана на европейските жители от следствията от измененията в климата.

Декларацията е в поддръжка на упорит проект за дейности за ограничение на световното стопляне и следствията от климатичните промени.

Лидерите на средиземноморските страни поддържат основаването на обща европейска организация за отбрана на жителите от естествени бедствия.

Гърция не би се справила с огромните пожари това лято без помощта на европейските страни, акцентира министър председателят Мицотакис.

Европа усеща нужда за активизиране на политиката на устойчива синя стопанска система в името на отбрана на жителите, се акцентира в декларацията от Атина.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли съобщи:

" Нямаме време за губене ", като прикани за вложения от ден на ден във възобновими източници на сила.

Лидерите на средиземноморските страни разискаха също настоящи геополитически провокации - опасност от нова мигрантска рецесия след последните събития в Афганистан, ръководство и възобновяване на туризма след пандемията, както и развиване на стопанската система.

Заради форума в Атина са въведени изключителни ограничения за сигурност. Забранено е събирането на хора в центъра на града.     
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР