Лидерът във Висшата лига посреща втория в класирането на своя

...
Лидерът във Висшата лига посреща втория в класирането на своя
Коментари Харесай

Висша лига НА ЖИВО: Кевин де Бройне с майсторски гол срещу Челси

Лидерът във Висшата лига посреща втория в класирането на своя " Етихад " в мач от 22-ия кръг на Острова. Двубоят стартира в 14:30ч. наше време и ще можете да наблюдавате развоя му !
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
* Разгледайте със фотоси от мача, която се обновява НА ЖИВО!

Фил Фодън стартира на върха на офанзивата, а Стърлинг отстъпи лявото крило на Грийлиш. Ромелу Лукаку пък бе оставен самичък в предни позиции за Челси. В четвъртата минута Кепа излезе, с цел да се пресече едно дълго подаване, само че при опита си да почисти топката нацели капитана Сесар Аспиликуета. За негово благополучие тя не се насочи към вратата му, а излезе в корнер. Малко по-късно Алонсо получи картон за жестоко нарушаване против Стърлинг на тъча.
В 10-ата минута Челси съумя да изнесе добре през центъра, а Лукаку се пребори с Джон Стоунс и потегли стремително към вратата на Едерсон. На границата на наказателното поле той реши да комбинира със Зиеш, само че пасът бе доста мощен, а и мароканецът бе в засада. До 20-ата минута " жителите " бяха създали 133 паса, а гостите 68. Битката бе най-вече в центъра на терена!
В 31-ата минута пристигна и вторият картон за Челси - получи го Матео Ковачич за нарушаване против Бернардо Силва. Манчестър Сити владееше повече топката - 66:34, само че рисковите обстановки липсваха. До 35-ата минута тимът на Томас Тухел пък не бе основал нито едно голово състояние!
В 39-ата минута пресата на Де Бройне накара Матео Ковачич да допусне неточност в отбрана и Джак Грийлиш се озова на стрелкова позиция, само че ударът му от към 12 метра бе отразен ослепително от Кепа! Това бе и всичко по-интересно за първата част.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Вторите 45 минути започнаха без промени в двата състава, въпреки че ясно си личеше неналичието на Мейсън Маунт за Челси. В 46-ата минута Де Бройне пусна паралелен на голлинията пас в наказателното поле, само че той не бе засечен от футболист в светлосиньо. Стърлинг претендираше, че е бил арестуван от Алонсо, само че не последва реакция от ВАР.
Малко по-късно Ковачич проби през центъра и пусна прекрасен извеждащ пас към Ромелу Лукаку. Белгиецът стреля съвсем без закъснение, само че Едерсон доста прозорливо бе излязъл напред, с цел да съкрати ъгъла му и отрази с една ръка. Десет минути след началото на второто полувреме Стърлинг " слаломира " в наказателното поле и бе фаулиран от Алонсо, само че футболистите на Челси си отдъхнаха, защото бе маркирана засада в хода на офанзивата.
В 62-ата минута Джак Грийлиш бе фаулиран от Аспиликуета на към 25 метра диагонално от вратата на Кепа. Кевин де Бройне реши да стреля непосредствено, само че вратарят на гостите се намеси уместно и мазета в ъглов удар. В 68-ата Стърлинг проби отдясно и опита да откри далечния ъгъл на вратата, само че топката мина на към метър настрана.
ГОЛ - Точно 20 минути преди края на постоянното време Кевин де Бройне откри резултата с великолепен удар от границата на наказателното поле - 1:0 за Манчестър Сити! Попадението падна секунди откакто Томас Тухел бе пуснал в игра Вернер и Хъдсън-Одой на мястото на Пулишич и Зиеш.


Стартови сформира:
Манчестър Сити (4-3-3) : Едерсон - Уолкър, Стоунс, Лапорт, Кансело - Родриго, Де Бройне, Силва - Стърлинг, Фодън, Грийлиш
Челси (3-4-2-1) : Кепа - Рюдигер, Силва, Сар - Алонсо, Ковачич, Канте, Аспиликуета - Пулишич, Зиеш - Лукаку
Коя българска ТВ ще излъчи мача - научете
ПРЕДИ СБЛЪСЪКА
Тимът на Пеп Гуардиола е окупирал първото място с актив от 53 точки след 21 изиграни мача. Този на Томас Тухел е незабавно след него, само че на цели 10 точки разлика (43) и съгласно мнозина анализатори изходът от днешния дуел значително ще покаже дали и каква конспирация ще има до края на сезон 2021/22 в Англия.

" Гражданите " са в серия от седем победи във всички шампионати, а за последно разрушиха Суиндън като посетител на 1/32-финалите за ФА Къп (4:1). Лондончани също са в добра форма, въпреки че поразвалиха усещанията със серия от равенства в края на 2021 година, и реализираха три следващи победи (две от тях бяха против Тотнъм в 1/2-финала за Купата на Лигата).
През предходната година тези два тима изиграха общо пет мача между тях - три от Висшата лига, един полуфинал за ФА Къп и един край в Шампионската лига. Сити реализира две победи, само че загуби най-ценния трофей в клубния футбол и сигурно играчите към момента си спомнят тази кошмарна вечер.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР