Лидерът във Висшата лига Манчестър сити записа седма поредна победа

...
Лидерът във Висшата лига Манчестър сити записа седма поредна победа
Коментари Харесай

"Манчестър сити" вкара седем гола за най-голямата си победа от 2019 г.

Лидерът във Висшата лига " Манчестър сити " записа седма поредна победа в шампионата, като тя пристигна по впечатляващ метод. " Гражданите " разрушиха на своя " Етихад " състава на " Лийдс " със 7:0.

Успехът е най-големият за " жителите " от началото на сезона и втори подобен откогато Хосеп Гуардиола е управител на отбора. През 2019 година " Сити " победи с 8:0 " Уотфорд ". За трети път в историята си пък " Лийдс " загуби със седем гола разлика.

" Сити " реши всичко още до 32-ата минута, когато водеше с 3:0. Фил Фоудън откри в осмата минута, а единствено пет по-късно Джак Грийлиш означи първото си турнирно попадение за отбора. В 32-ата минута се разписа и Кевин Де Бройне.

След паузата " Сити " не смъкна оборотите, като паднаха голове на Рияд Марез в 49-ата, Де Бройне в 62-ата, Джон Стоунс в 74-ата и Нейтън Аке в 78-ата минута.



" Това е победа, която ме радва доста, само че с нищо не се разграничава с тези, които идват с по-малък резултат - за всички се дават по три точки. Това, което ми хареса повече е държанието на играчите. Мисля, че ние имахме страховит ден, а " Лийдс " не и от там пристигна огромната разлика ", сподели Гуардиола след мача.

Той похвали Де Бройне, който имаше проблеми от началото на сезона с травми, а по-късно пропусна и няколко седмици, откакто беше инфектиран с COVID-19.

" Впечатляващ е какъв брой бързо съумя да се върне на високо равнище. Той имаше сложни моменти от началото на сезона, само че в никакъв случай не сме спирали да имаме вяра в него. Заедно сме към този момент шест години, аз го познавам добре, той мен също ", сподели още Гуардиола.

Срещу името на мениджъра беше записан и връх. Под негово управление " жителите " към този момент имат вкарани 500 гола, като това се случи в 207 мача. По този индикатор Гуардиола е №1 измежду всички мениджъри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР