Лидерът в Рали Дакар Насер Ал-Атия спечели четвъртия етап в

...
Лидерът в Рали Дакар Насер Ал-Атия спечели четвъртия етап в
Коментари Харесай

Ал-Атия увеличи аванса си на Рали Дакар

Лидерът в Рали Дакар Насер Ал-Атия завоюва четвъртия стадий в Рияд, откакто саудитският водач Язид Ал-Раджи получи наказване за превишена скорост.

Надеждата на домакините бе преди всичко след 465-километровия сектор през пустинята от Ал Каисума. Но двуминутна глоба го свлече до петото място, а с това подари и триумфа на Ал-Атия, който победи по-рано и в пролога и в първия специфичен стадий. Катарецът изясни, че първото му място през днешния ден не му подсигурява преимущество в утрешния ден.

„ Опитахме се да сложим високо движение, само че нашият проект не беше да отворим на следващия ден (четвъртък), тъй като няма да има мотори, следователни, няма да има пътища. Но, даже да не се оправим задоволително добре в тези условия, то ще сме в преференциална позиция за идващия ден “, сподели той.

Катарецът, който търси четвърти успех в Рали Дакар с отбора на Тойота, се откъсна на още 25 сек пред Себастиен Льоб в генералното нареждане при водачите, с цел да води към този момент пред френската рали звезда с 38 мин 5 сек. 

При мотоциклетите, испанецът Хуан Бареда Борт завоюва втората си етапна победа в границите на три дни – неговата 29-а специфична етапна победа в кариерата, а втори се подреди чилиецът Пабло Кинтанила. Британецът Сам Съндърланд води в генералното нареждане с три минути пред спечелилия от 2018 Матиас Валкнер от Австрия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР