Лидерът на Заграничното правителство на чеченската Република Ичкерия Ахмед Закаев,

...
Лидерът на Заграничното правителство на чеченската Република Ичкерия Ахмед Закаев,
Коментари Харесай

Чеченците в Европа предложиха помощ на Зеленски

Лидерът на Заграничното държавно управление на чеченската Република Ичкерия Ахмед Закаев, който живее в Европа през последните 20 години, се обърна с готовност за помощ към украинския президент Владимир Зеленски.

Закаев сподели, че в Брюксел е извършен " конгрес ", на който е решено да се предложи помощ на Киев от живеещите в Европа чеченци при воденето на военни дейности. Повечето от участниците в събитието, сподели той, " имат дълготраен опит във войната против Русия ".

Той сподели, че на " конгреса " са пристигнали чеченци от разнообразни европейски страни, самият той е дохвърчал от Лондон. Според него доста чеченски имигранти желаят да оказват помощ на Киев, само че за „ образуването на доброволчески отряди “ е належащо Украйна да подпише съглашение за съдействие с непризнатата Ичкерия.

" Това е належащо, с цел да бъдат нашите доброволци предпазени от Женевската спогодба ", изясни Закаев, настоявайки за сключване на публични документи.

Той уточни още, че в европейските страни живеят към 300 000 чеченски емигранти.

По-рано ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров сподели, че 12 000 чеченски бойци са подготвени да отидат в Украйна. По-късно добави, че към този момент има чеченски бойци в страната и те „ нямали нито една драскотина “.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР