Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля

...
Лидерът на Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля
Коментари Харесай

„Възраждане“ обмисля дали да покани за свои гости в парламента посланиците на Русия и Беларус

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов съобщи, че партията му обмисля дали да предложения като свои посетители посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно заседание. Той разяснява тематиката пред публицисти пред постройката на Народното събрание.

Вчера болшинството от политическите сили в Народното събрание поддържаха предлагането на „ Демократична България “ посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на Беларус Никита Лешуков да не бъдат канени на първото съвещание на 48-ото Народно заседание.

„ Всяка една парламентарна група има право да предложения до пет посетители и ние обмисляме сега да поканим съветската посланичка и беларуския дипломат в тази обстановка, според от това доколко ще напреднат провокациите на „ Демократична България “, „ Продължаваме промяната “, ГЕРБ-СДС “, съобщи Костадинов, който пристигна пред постройката на Народното събрание, с цел да изрази позицията си пред медиите, защото партията му не изпрати представител на работната среща, на която беше разисквано предлагането на ГЕРБ-СДС на първото съвещание на 48-ото Народно събрание да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да насочи видео послание.

По думите му единственото, което вълнува огромна част от партиите в Народното събрание, е да не позволен съветската посланичка и посланика от Беларус, и да пуснат „ индивида от Украйна да приказва на ефирен екран в Народното събрание “.

Във връзка с поканата на Българска социалистическа партия за среща на парламентарно показаните партии, на която да се търси решение за незабавни ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината, Костадинов съобщи, че от „ Възраждане “ няма да вземат участие.

„ Българска социалистическа партия нямат пълномощията да вършат нещо сходно. Като влезем в Народното събрание ще си приказваме обстойно и нашироко “, разяснява водачът на „ Възраждане “.

Той уточни, че главната тематика, която би трябвало да се разиска в Народното събрание, е тази за бюджета.

Костадинов разгласи, че откакто Народното събрание стартира работа, „ Възраждане “, която към този момент е основала контактна група с техните стопански специалисти Виктор Папазов и Деян Николов, ще желае диалози с всички парламентарни групи във връзка с свикването на референдум за запазването на българския лев, надлежно отхвърли от присъединение на България към еврозоната.

„ Новите избори са най-закономерният излаз от тази политическа рецесия, която стартира незабавно след изборите “, разяснява още Костадин Костадинов и дефинира Народното събрание като „ мъртвороден “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР