Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин публикува аудиосъобщение, в което казва,

...
Лидерът на Вагнер Евгений Пригожин публикува аудиосъобщение, в което казва,
Коментари Харесай

Пригожин с първи думи: Вагнер трябваше да спре да съществувa си на 1 юли, не исках да сваля Путин

Лидерът на „ Вагнер ” Евгений Пригожин разгласява аудиосъобщение, в което споделя, че никой не се е съгласил да подпише контракт с Министерството на защитата и че неговата наемническа войска е трябвало да приключи съществуването си на 1 юли, написа Би Би Си.

 

„ Не сме целели да свалим управлението на Русия. Идеята на похода беше да бъде избегнато унищожаването на „ Вагнер ” и да се потърси отговорност от длъжностните лица, които с непрофесионалните си дейности са позволили голям брой неточности ”, изяснява Пригожин.

 

Това беше митинг против унищожаването на „ Вагнер “, а не за събаряне на съветските управляващи, съобщи ръководителят на групировката Евгений Пригожин в Телеграм.

 

В първото си аудипослание след протеста Пригожин не посочи къде се намира.

 

Съгласно съглашение, реализирано с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, водачът на " Вагнер " приключи похода на бойци на групата към Москва. Договорката планува Пригожин да отиде в Беларус.

 

Шефът на " Вагнер " сподели, че Лукашенко е направил оферти, с цел да може групата да продължи за действа.

 

Напредването на силите на " Вагнер " към Москва демонстрира " съществени проблеми със сигурността " в Русия, посочи шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към съветската столица.

 

11-минутният звуков запис бе оповестен в " Телеграм ".


Какви бяха предпоставките за провеждането на " Марша на справедливостта "?

-  " Вагнер " извършва задания по целия свят. По проект организацията трябваше да спре да съществува на 1 юли 2023 година " Служителите " отхвърлиха да подпишат контракта с МО, единствено 1-2% взеха решение да се причислят към съветската войска.

- Първоначалният план беше на 30 юли да отидем в Ростов и да предадем на МО всички транспортни средства, които бяха подготвени за превозване.

- Въпреки неналичието на експанзия, " Вагнер " претърпя ракетна офанзива, последвана от офанзива с хеликоптер. Загинаха към 30 бойци на. Това провокира неотложно решение за боен отговор.

- По време на 24-часовия марш една колона се насочи към Москва, друга - към Ростов. За едно денонощие те напреднаха със 780 км. За страдание бяхме принудени да нападаме самолетите на армията. По време на похода всички военни обекти по пътя бяха блокирани и обезоръжени. Никой от военните не е умрял на място.

- Целта беше да не се допусне унищожаването на " Вагнер " и да се потърси отговорност от тези, които с непрофесионалните си дейности позволиха голям брой неточности по време на " Специалната военна интервенция ". Всички военни, които срещнахме по пътя, поддържаха това.

-  " Вагнер " спря, когато предното поделение на щурма разположи артилерия, организира разузнаване и разбра, че в идната борба ще се пролее доста кръв. Те взеха решение, че демонстрацията на митинг е задоволителна, и се върнаха.

- Фактори, които накараха " Вагнер " да се обърне: първо, не искахме да проливаме съветска кръв. Второ, това е проява на портест, а не прелом в Русия.

- Лукашенко предложи да се намерят решения за по-нататъшното действие на " Вагнер " по легален метод. Колоните се обърнаха и се върнаха в полевите лагери.

- Маршът сподели доста неща, демонстрирани преди този момент. Сериозни опасения за сигурността в цялата страна. Бяха блокирани всички военни бази и летища.

- Ако дейностите на 24 февруари 2022 година бяха осъществени от готови като " Вагнер " сили, впйната можеше да завърши за 1 ден. Това демонстрира равнището на организация, което съветската войска би трябвало да следва.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР