Лидерът на Свободното патриотично движение (СПД) и бивш външен министър

...
Лидерът на Свободното патриотично движение (СПД) и бивш външен министър
Коментари Харесай

Бившият външен министър на Ливан смята да съди САЩ заради санкции срещу него

Лидерът на Свободното патриотично придвижване (СПД) и някогашен външен министър на Ливан Джебран Басил счита да желае от Съединени американски щати обезщетения за вредите, породени му от глобите. Това съобщи християнският политик в тирада в Бейрут пред свои поддръжници, заяви ТАСС.

" Обърнахме се към адвокатско бюро в Америка и ще търсим обезщетения в правосъден ред ", заяви водачът на СПД, който е и шурей на президента на републиката.
 Саад Харири е новият остарял министър председател на Ливан
Саад Харири е новият остарял министър председател на Ливан

За четвърти път поема ръководството на страната

По думите на Басил, който оглавява големия християнски блок в Народното събрание, рестрикциите на Съединени американски щати са въведени против него след отхвърли да приключи връзки с шиитската партия " Хизбулла ", която е политически съдружник на СПД.

" Беше ми предявен ултиматум, който изтече на 4 ноември, само че аз го отхвърлих, заявявайки, че няма да извършвам роля на сътрудник на Америка ", описа Бесил.

" В резултат в петък администрацията на Съединени американски щати ме включи в листата със наказания ", добави той.
 Президентът на Ливан изиска световна страна
Президентът на Ливан изиска световна страна

Сега влатите са разграничени по набожен симптом

Според него това държание на Съединени американски щати е удар на ливанския суверенитет и основополагащите правила на интернационалното право .

" Решението за глобите е чисто политическо и за това Вашингтон не са дали нито едно доказателство за мое присъединяване в корупция ", акцентира някогашният министър. " Санкциите се основават на измислици и салонни клюки ", сподели той.

От ръководството по надзор на задгранични активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати включиха Басил в листата със наказания на 6 ноември. В формалното заявление на финансовия министър Стивън Мнучин се удостовери, че водачът на СПД е " обвързван с корупцията в политическата система на Ливан ".
 Ливанците означиха годишнина от митингите
Ливанците означиха годишнина от митингите

Искат оставки и са решени да се борят за смяна

В отговор президентът Аун поръча на изпълняващия длъжността външен министър Шарбел Вахбе да попита за документални доказателств а, които са дали съображение на Съединени американски щати да вкарат наказания против някогашния външен министър и народен представител Джебран Басил.

От управлението на СПД приканиха американската администрация да премисли това незаслужено решение и да почете свободната воля на ливанците и демократичните полезности.
 Съединени американски щати постановат наказания на свързани с
Съединени американски щати постановат наказания на свързани с " Хизбула " компании и хора в Ливан

" Хизбула " разкритикува Съединени американски щати, че попречват сформирането на ново ливанско правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР