Лидерът на Слави Трифонов беше сред първите поздравили я: Познавам

...
Лидерът на Слави Трифонов беше сред първите поздравили я: Познавам
Коментари Харесай

Руското посолство поздрави Салимова за финала. Слави Трифонов: Спечели сърцата на всички българи


Лидерът на Слави Трифонов беше измежду първите поздравили я: " Познавам това момиче. Нургюл Салимова. Два пъти ми е гостувала, тъй като тя от дете води борби по света в този толкоз интелектуален спорт - шахмата. От дете се бие за България. Не, че в този момент е доста стара, само че от доста дребна печели партии шах в името на родината си. Само тя и нейният треньор. И чак в този момент ли се сетиха всички? Даже малките екрани пратиха екипи в село Крепча, с цел да задават на жителите на Крепча невероятния въпрос - подкрепяте ли Нургюл?

Ами, да - поддържат я, къде ще вървят? Тя като си е в България си живее там. Къде да живее? Село Крепча, родното място на най-големите шахматисти в света.

Вижте к " во, иронията настрани.

Kато цяло е толкоз хубаво, че сходни деца се раждат в България. Толкова е зареждащо, мотивиращо, стимулиращо, че сходно дете се е родило в България.

Проблемът е, че то води единствено борба за родината си, а родината му - разбирай страната, в действителност го е изоставила.

Сега се сещат политици, медии, федерации и даже не знаят тя защо се бори сега - за международна купа или за международна купа, тъй като това са две разнообразни неща.

И тя през днешния ден не завоюва международната купа, само че завоюва сърцата на всички българи, които се срещнаха с нейната борба.

Ние сме тези, които можем да създадем по този начин, че страната да мисли за своите жители и да се грижи за своите гении ", написа Трифонов с своя фейсбук профил.



Евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук пък съобщи: " Нургюл Салимова не завоюва Световната купа по шахмат, само че нашето момиче популяризира България! Тя е ентусиазъм, тя е път в безпътицата, тя е положителната вест в днешните новинарски излъчвания! Благодарим ти, Нургюл, за всички страсти, които ни даде, ти вдъхна вяра на родината и сънародниците си, че има защо да се борим, щом имаме деца като теб! ".



" Нургюл Салимова стигна до финала на шампионата за Световната купа по шахмат. И загуби от заслужен съперник след оспорвана борба, в която тя завоюва още повече благосклонности от феновете на тази игра. Нургюл, с купата или без нея, за нас в Бургас ти си воин и победител! Гордеем се с теб, поздравяваме те за мощната игра и ти пожелаваме също толкоз сполучливо присъединяване в идващия огромен шампионат - този на претендентките за купата Световен първенец! ", съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.



Коментар по повед финалния дуел се появи и на страницата на съветското посолство в България: " Руската шахматистка, гросмайстор Александра Горячкина завоюва Световната купа по шахмат за дами - надпреварата за купата " шахматна кралица " завърши преди няколко часа в Баку. Достоен противник на Александра във финалния мач стана българската шахматистка Нургюл Салимова. В извънредно упорита и сложна битка тя отстъпи първото място на рускинята и стана вицешампионка на света. Поздравяваме от сърце Нургюл и целия български шахмат с това високо достижение и пожелаваме нови победи! ", обявиха от съветското посолство.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР