Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще посети Русия

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще посети Русия
Коментари Харесай

Ким пристига във Владивосток

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун ще посети Русия по покана на съветския президент Владимир Путин, където ще организира диалози с него. Това заяви Централната телеграфна организация на Северна Корея, представена от РИА " Новости ". Корейската осведомителна организация не прецизира къде и по кое време ще се организира срещата, РИА " Новости " обаче пусна информация, че събитието ще стане факт още през днешния ден (24 април).

Два източника, свързани с подготовката на визитата на Ким Чен Ун, оповестиха пред съветския в. " Комерсант ", че в нощта на 23 против 24 април водачът на КНДР ще посети севернокорейския граничен град Раджин, а по-късно ще се насочи към Русия. Срещата с Путин ще се състои във Владивосток на 25 април. Световните осведомителни организации също оповестиха, че се чака бронираният трен на Ким Чен Ун да дойде във Владивосток в сряда. Конкретното място на срещата не се оповестява, само че на територията на Далекоизточния федерален университет, където Путин и Ким Чен Ун биха могли да се срещнат, са засилени ограниченията за сигурност. Според " Комерсант " севернокорейската страна е настояла срещата да се състои точно там поради ограниченията за сигурност.

Междувременно Ким Йо-чон, сестра на ръководителя на Държавния съвет на Северна Корея, която заема длъжността заместник-началник отдел в Централния комитет на Корейската трудова партия, дойде във Владивосток още в понеделник, с цел да приготви срещата на водачите на Северна Корея и Русия. " На 22 април сутринта Ким Йо-чон отлетя от Пхенян до Владивосток, като дойде в Русия по-рано от Ким Чен Ун, с цел да приключи последната подготовка за срещата ", пишат изданията.

Южна Корея би приветствала визитата на севернокорейския водач Ким Чен Ун в Русия, в случай че то способства за напредъка на напъните за нуклеарно разоръжаване на Севера, заяви южнокорейската организация " Йонхап ", цитирайки почитан чиновник в президентството в Сеул.

" Разбирам, че ръководителят Ким Чен Ун може да посети Русия и имам вяра, че би било добре за Южна Корея, тъй като това е част от процеса на нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров и може да докара до положителни резултати ", уточни той.

В момента служителят е в столицата на Казахстан дружно с президента на Южна Корея Мун Дже-ин, където стартира тридневно публично посещаване в неделя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР