Лидерът на Proud Boys Джоузеф Бигс е осъден на 17 години затвор заради бунтовете в Капитолия на САЩ

...
Изображение: Членовете на Proud Boys Джоузеф Бигс (вляво) и Итън
Коментари Харесай

Изображение: Членовете на Proud Boys Джоузеф Бигс (вляво) и Итън Нордиан вървят към Капитолия на САЩ във Вашингтон на 6 януари 2021 г.

Съдията, който осъди Бигс ще отговаря и за осъждането на четири други осъдени Горди момчета.

Те бяха признати за виновни от съдебни заседатели през май след четиримесечен процес, който разкри подкрепата на крайнодесните екстремисти за неоснователни твърдения, направени от г-н Тръмп че изборите са били откраднати от него.

Енрике Тарио, бившият национален председател и висш лидер на Гордите момчета, трябва да бъде осъден следващата седмица.

Той отсъстваше значително в Вашингтон на 6 януари, тъй като беше арестуван два дни преди това за предполагаемо обезобразяване на банер Black Lives Matter по време на предишен митинг.

Тарио се придържа към заповедта на съдия да напусне града след ареста си и се довери на Biggs and Proud Президентът на Boys Chapter Ethan Nordean ще ръководи групата в негово отсъствие.

Прочетете повече:
Как Proud Boys тайно планираха да свалят демокрацията
Определя се дата за съдебния процес за бунтовете в Капитолия за сблъсък с първичните избори

Бигс, който е родом от Ормънд Бийч, Флорида, се идентифицира като организатор на Proud Boys.

Преди това той е служил в американската армия в продължение на осем години, преди да бъде освободен по медицински причини през 2013 г.

След това той работи като кореспондент за Infowars, уебсайт, управляван от теоретика на конспирацията Алекс Джоунс.

В допълнение към Бигс, Тарио, Nordean и лидера на групата на Proud Boys Закари Рел бяха осъдени по обвинения в бунтовна конспирация, рядко преследвано престъпление в САЩ, датиращо от ерата на Гражданската война в страната.

Друг член на Proud Boys, Доминик Пецола, беше оправдан в бунтовна конспирация, но беше изправен пред други сериозни обвинения.

Прокурорите препоръчаха присъди от 33 години за Tarrio, 30 години за Rehl, 27 години за Nordean и 20 години за Pezzola.

Присъдата за Rehl е насрочена за по-късно днес, докато Pezzola и Nordean ще бъдат осъдени в петък.

Адвокатите на защитата твърдяха, че техните клиенти са несправедливо подведени под отговорност за насилствените действия на други поддръжници на Тръмп, присъстващи в Капитолия.

Повече от 1100 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с бунтовете в Капитолия, като около 600 вече са осъдени и осъдени.

Освен Роудс, шестима членове на антиправителствените Пазители на клетва също бяха осъдени за бунтовнически заговор след отделен процес миналата година.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР