Лидерът на ПП Възраждане Костадин Костадинов е политикът, който най-бързо

...
Лидерът на ПП Възраждане Костадин Костадинов е политикът, който най-бързо
Коментари Харесай

Костадинов: Няма ли нормализация на отношенията с Русия, българската икономика ще започне да изнемогва

Лидерът на Политическа партия „ Възраждане " Костадин Костадинов е политикът, който най-бързо набира скорост и утвърждение, е роден във Варна през 1979 година. Баща е на две деца. Завършил е балканистика и право във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ". През 2017 година пази докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика към Българска академия на науките. Автор е на исторически книги и филми. Негово е авторството и на учебника по родинознание от 1-ви до 4-ти клас.

Каква предизборна акция очаквате?

- Очаквам мръсна акция, тя стартира. Вече ме оповестиха за ром. Очаквам да има всевъзможни гнусотии. Когато нямаш причини, имаш тиня. В Библията написа: „ Камъни се хвърлят единствено по плодни дървета ". Наясно съм, че съм огромна заплаха за статуквото сега. Мен това нещо не ме тормози, даже ме забавлява. В интернет има една забавна страница, която ви предлагам. Казва се „ Гневник ". Там се пародират изданията, които се финансират от „ Америка за България ". Та вътре написа, че „ Гневник " е разобличил остроумен ход на Костадинов, който се е опитал да се показа за ром, пробвайки се да завоюва циганските гласове, само че това нямало по какъв начин да проработи, тъй като огромна част от ромите не могат да четат.

Очаквате ли операции при машинния избор?

- Не чакам операции на машинния избор. Видях, че служебното държавно управление подхваща дейности в вярната посока. Видях също, че най-големите апологети на машинния избор, които се кълняха в него, започнаха го да подлагат под подозрение. Аз и огромна част от българите имаме непогрешим политически компас. Когато някои от партиите на статуквото, а това са Демократична България, „ Продължаваме промяната ", ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и всякакви други парчета, стартират да приказват, че нещо е неприятно, значи е положително, и противоположното. Когато видях по какъв начин някогашният министър на електронното ръководство Божанов, който допреди няколко седмици се кълнеше в машинния избор, обърна палачинката на 180 градуса, тогава въздъхнах с облекчение, значи няма да има проблеми. Освен това се надявам да има решение на ЦИК и да може да се броят хартиените изрезки от машините. Идеята на този откъслек е да служи като надзор на машинния избор.

Анализатори означават, че „ Възраждане " ще сервира изненада на тези избори. Какво демонстрират вашите сондажи?

- Информацията, с която ние разполагаме, е, че сме първа политическа мощ. Това няма по какъв начин да се види при официозната социология. Винаги са ни давали двойно по-ниски резултати. През 2017 година даже не ни загатваха, а ние изкарахме 1, 11 % и се превърнахме в изненада. На първия избор, на 4 април през 2021 година, ни даваха % и половина. Изкарахме два % и половина. На изборите на 11 юли 2021 година най-високата оценка, която получихме, беше 1,8 %, а ние получихме 3. Дойдоха изборите на 14 ноември. Най-високата оценка ни беше дадена преди изборите - 4,2 %. В хода на самата акция ни дадоха 3,1 на 100, ние взехме 5 %. Последното изследване в този момент ни дава 10,3 %. Ако следваме тази логичност, мисля, че процентът, който ще получим, ще е над 20.

В подобен случай подготвени ли сте да управлявате и с кои партии бихте коалирали?

- Готови сме да управляваме, само че не и в коалиция. Целта на „ Възраждане " не е да вземе властта, а да преоснове България. Това в коалиция не може да стане, тъй като по този начин се вършат взаимни отстъпки. Ние желаеме да променим целия публичен модел, да има нов метод на действие на страната. В момента страната е построена на правилото „ търсим работа на индивида " - на нашия човек, несъмнено. Искаме да обърнем съществено този модел и да търсим човек за работата. Когато ние стартираме да управляваме, няма да слагаме на постове наши хора, правилни партийни приятели, тъй като те може да са правилни и качествени, само че да не стават за този бранш, за който търсим човек. Ще търсим качествени хора и повярвайте ми, има такива в страната. Човешкият капацитет е огромен. Той обаче се пилее. Имаме хора, на които се крепи държавното ръководство, само че те стигат до междинни позиции в кариерното развиване. От там нагоре стартират политическите парашутисти, които работят като тапи. Нещата стигат до бюрото на съответния политически безхаберник и той нищо не прави, тъй като някои от тези решения са смели и изискват кураж. Затова страната не работи и общото чувство е за съсипия. Държавата ни е в клинична гибел. Аз не желая хора, които да са лоялни към мен, а към страната.

Как ще подбирате подобаващите хора за съответната служба?

- Ще ви дам образец. Предложихме за началник на КПКОНПИ Бойко Атанасов, който персонално не познавах. Когато от софийската организация предложиха да го предлагаме, първата ми реакция беше - той не беше ли обвързван с „ Демократична България ". Аз имам доста положително мнение за него, само че допусках, че няма да желае да бъде повдигнат от нас. Все отново взех решение да го попитам и той се съгласи. С него съм разговарял онлайн единствено един път. Казах му, че ще желая към „ Възраждане " да бъде два пъти по-стриктен. Това е моделът, който ние ще наложим в страната. Другото, което ще създадем, е да питаме хората. Нашият народ в никакъв случай не е питан за нищо. Всяко решение, което касае бъдещето на България за интервал, по-дълъг от един мандат, би трябвало да бъде подлагано на референдум. За да може народът да придобие самочувствие, че ръководи страната, и от време на време да дисциплинира своите избраници в Народното събрание. Така народът ще припознае страната за своя. Сега страната е един непознат инструмент и той ни обезбългарява и унищожава с неповторими темпове. За последните 30 години ръководещите прокудиха повече българи, в сравнение с византийските императори и турските султани, взети дружно и умножени по две, не са създали. Държавата от инструмент в ръцете на нашите врагове, би трябвало да се трансформира в инструмент за нашите деца. Затова на тези избори отиваме като на война, като на референдум за бъдещето на България.

Говорите за референдуми, ще подкрепите ли тогава Слави Трифонов за референдума за президентска република?

- По отношение на президентската република, аз не го поддържам. За да създадем подобен референдум, би трябвало да променим закона, който в този момент не разрешава да се подлага на референдум смяна в държавното устройство. „ Възраждане " внесе законопроект за смяна в Закона за референдумите, който не беше подсилен от Има Такъв Народ. Нека като влезем в Народното събрание още веднъж, Има Такъв Народ да поддържат нашия законопроект, който разрешава да се пита по тези тематики. Няма да гласоподавам за президентска република, само че ще гласоподавам на референдума. Ще гласоподавам срещу, тъй като няма значение системата, имат значение личностите.

Каква е политико-икономическата ви визия за България в подтекста на войната в Украйна и газовата рецесия? Трябва ли да преговаряме с „ Газпром "?

- Хубаво е, че питате за политико-икономическа визия, тъй като в България към момента има хора, които си мислят, че политиката и стопанската система са две разнообразни неща. Ако желаеме да имаме топлота и храна през зимата, би трябвало да имаме естествени връзки с Русия. Всичко останало е еднакво на терористичен акт, който направиха нашите някогашни ръководещи, изпълнявайки разпорежданията на Съединени американски щати. Ако не възстановяваме връзките си, българската стопанска система ще претърпява големи вреди. Да не приказваме, че голямата част от обществото не вижда зложелател в Русия.

Питате за договаряния с „ Газпром ". Съвсем естествено е да водим. Ако някой различен се появи на терена, който да ни достави газ, и с него би трябвало да преговаряме. В момента азерите ни дават газ, само че те не могат повече от 30 %, тъй като имат лимитирани количества. Географията споделя следното - най-близкият и най-евтиният снабдител е „ Газпром ".

Ще изброите ли 5 целта на вътрешната ви политика и 5 на външната?

- Първият приоритет във вътрешната политика е в кратковременен проект да осигурим оптимално успокоение за хората през зимата, като осигурим газови доставки. Второто е да преодолеем натиска във връзка с цената на тока. За тази цел ние предложихме да се промени ценообразуването, с цел да може скъпият ток, който купуваме от американските централи, да продаваме на Запад, а евтиният ток, който излиза от Топлоелектрическа централа „ Марица-изток " 2 и от АЕЦ „ Козлодуй ", да се продава на битовите консуматори и на промишлеността. Третият ни приоритет е образованието. В България то би трябвало да бъде извадено от пазарния модел. Не можем да приказваме за губещо или печелившо учебно заведение, както не можем да приказваме за губеща или печеливша болница. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да възстановим естественото образователни наличие. Моята персонална идея е пренаписването на учебниците по история. Заради сатрапските деяние на фондация „ Америка за България " и нейната дъщерна фондация „ Заедно в час " българското обучение основава два вида хора - необятна маса без национално съзнание и 1-2 % високообразовани хора, които да бъдат изсмукани на открито и превърнати в донори на другите народи. На четвърто място желаеме да възстановим отбранителния капацитет на страната. На пето - да се възвърне хранителният суверенитет на страната, тъй като 20 % от стоките у нас са български и 80 % - импорт.

При външнополитическите ни цели преди всичко поставям нормализиране на връзките ни с Русия. На второ - премахването на американските бази. България в никакъв случай не е имала непознати бази на територията си, даже когато сме били окупирани. Предоговарянето на връзките ни с Европейски Съюз е идващият ни приоритет. Ако това не се случи, би трябвало да има референдум за участието на България в съюза. На последващо място е референдум за участието на България в НАТО. А на пето място - дейна политика за отбрана на българите в чужбина. Тук ще кажа следното - имаме война в Украйна. В тази война България трябваше да изиска автономност за българите в Южна Бесарабия. „ Възраждане " я изиска, а ръководещите споделиха, че това е съветска агитация. По същия метод реагираха, когато казахме, че би трябвало да се работи за доближаване на връзките сред България и Македония досега, в който станат една страна по модела на обединяването на двете немски страни.

Очаквате ли нови избори след тези?

- Смятам, че скоро ще има последващи избори. След изборите държавното управление, което ще се сътвори, няма по какъв начин да ръководи страната, без да възстановява връзките с Русия. Ако някой мисли противоположното, живее в налудничава действителност. Много смешно ми стана, когато се заприказва за договаряния с „ Газпром " и някои споделиха, че няма да се водят такива. А те питали ли са дали „ Газпром " желае да води договаряния. Те нямат сметка да водят договаряния с България, тъй като по този начин или другояче ни продават газ, единствено че минава през гръцки медиатор и е с 30 % по-скъп. Накрая ще си го платим още един път поради това, че не сме си го купили непосредствено от руснаците.

Няма ли нормализация на връзките с Русия, българската стопанска система ще стартира да изнемогва. Тя към този момент го прави. Или „ Възраждане " ще ръководи след тези избори, или ще има нови избори.

Източник и създател:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР