Лидерът на полската опозиция Доналд Туск обяви началото на нова

...
Лидерът на полската опозиция Доналд Туск обяви началото на нова
Коментари Харесай

Управляващата партия в Полша спечели най-много гласове на изборите, но губи властта

Лидерът на полската съпротива Доналд Туск разгласи началото на нова епоха за страната си, откакто на парламентарните избори през вчерашния ден опозиционните партии завоюваха задоволително гласове, с цел да изместят ръководещата националистическа консервативна партия.

" Право и правдивост " завоюва най-вече гласове, само че губи властта. Тя получи повече места, от която и да е друга партия, само че по-малко, в сравнение с предходните избори, и незадоволително, с цел да може да сформира независим кабинет.

Лидерът на " Право и правдивост " Ярослав Качински призна двусмисления резултат: " Имаме първите екзитполове, които ни дават четвъртата победа в историята на нашата партия, четвъртата победа. Но, несъмнено, пред нас към момента стои въпросът дали ще успеем да превърнем този триумф в идващ мандат като ръководеща партия. Това е нещо, което към момента не знаем ".

Доналд Туск /Getty Images

Опозицията, която се оформи от три партии, печели дружно 248 места. Те се явиха с обособени листи, само че с идентични обещания за премахване на " Право и правдивост " и възобновяване на положителните връзки с Европейския съюз.

" В продължение на доста години съм бил политик и състезател. Никога през живота си не съм бил толкоз благополучен от това второ място. Полша завоюва. Демокрацията победи. Отстранихме ги от властта, " разяснява Доналд Туск.

Вотът протече при рекордна изборна интензивност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР