Лидерът на партия Непокорна Франция и кандидат за президент на

...
Лидерът на партия Непокорна Франция и кандидат за президент на
Коментари Харесай

Бивш кандидат за президент на Франция изглежда отива на съд

Лидерът на партия " Непокорна Франция " и претендент за президент на Франция през 2017 година Жан-Люк Меланшон ще бъде съден по обвинявания в непокорство на управляващите и опасност към чиновници на реда, съобщи БГНЕС.
Прокуратурата в Париж стартира следствие след случай през октомври 2018 година, когато Меланшон блъсна прокурор по време на обиск в централата на " Непокорна Франция ". Инцидентът беше сниман на видео и необятно отразен от всички водещи френски телевизионни канали.
Обиските в жилището на Меланшон, както и в къщите на неговите помощници, бяха извършени като част от следствието за фиктивно назначение на работа на помощници на евродепутати и заграбване на публични средства по време на предизборната акция.
По информация на френския вестник " Експрес ", през септември в съда са призовани и депутатите на Алексис Корбиер и Бастиен Лашау, евродепутатът Мануел Бомпард и представителят на партията Мюриел Розенфелд.
Самият Меланшон сподели, че не е получил призовка. " Сега те (вестникът) оповестиха, че през септември ще се изправя пред съда. Без подозрение правоохранителните органи също ще ме осведомят за това, в случай че " Експрес " им разреши ", иронично написа политикът в Twitter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР