Лидерът на партия Атака Волен Сидеров отправи поздрав във фейсбук

...
Лидерът на партия Атака Волен Сидеров отправи поздрав във фейсбук
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Честито Рождество, а не Коледа! В християнския календар няма празник Коледа

Лидерът на партия " Атака " Волен Сидеров насочи привет във фейсбук профила си. В него обаче той прецизира, че честити Рождество, а не Коледа, защото, съгласно него, подобен празник пв християнккия календар няма.

Ето и целият пост на Сидеров, който публикуваме без редакторска интервенция:

" Честито Рождество, а не Коледа!
Волен Сидеров
В християнския календар няма празник Коледа. Защо тогава си споделяме „ Честита Коледа “ и „ Весела Коледа “ и се броим православни християни. А в последно време всички се вършат на поддържащи християнството. Дори и най-известните плагиати в новата българска история - соросоидните метастази, в които включваме и Герб, ненадейно иззеха  територията на АТАКА,  заговориха за християнски полезности и консерватизъм. За сведение на всички неоконсерватори споделяме, че няма празник „ Коледа “, има Рождество Христово. И в западния свят той се назовава Кристмас, Натале, Ноел – т.е. рождество /свързва се директно с името на Христос и неговото рождение/. 
До ден сегашен наши артисти, поети, музиканти, драматурзи вършат своите концерти, пеейки: „ Коледа, обич, вяра “, само че не и Рождество Христово.
 От къде идва Коледа? Според по този начин наречените учени, предатели на същинската българска история, Коледа идвала от календе /календар/, само че тогава за какво латиноговорящите нации не назовават празника Коледа или Календа, а му викат Рождество във всичките разновидности на западните езици /Натале, Кристмас, Ноел/. 
Всъщност, произходът на понятието Коледа идва от доста остарели митове за български царе от преди няколко хиляди години. Според настойчиво скривания от нашите псевдоисторици възрожденски публицист и откривател йеросхимонах Спиридон, в неговата история на българите от 1792 година, Колад е български държател на територията на съвсем цяла днешна Европа две хилядолетия прочие Хр.. Неговите двама сина -  Брем и Болг си разделили наследството му на две – Брем взел западната част – някъде до днешна Германия, а Болг източната- до днешно Бяло и Черно море. Именно на този Болг сме наречени ние българите. Името ни се е губело през вековете, с цел да изплува още веднъж и да съществува до през днешния ден. 
Спиридон споделя, че съгласно легендата, Болг бил огромен изтезател на народа си – няма данни дали е имало митинги на площада срещу него и дали е държал кюлчета злато до леглото си. 
По това време, в тази епоха/ бройте 3-4 000 години назад/ българите са почитали 25-ти декември като ден за поклонение на слънцето, защото бил денят, в който се раждал новият живот. За Рождество Христово този ден /25-ти декември/ е признат публично през 4-ти век и тогава християните не са възразили, защото епохи обратно тази дата е била празник за доста езически нации като знак на раждането на нов живот. И тук няма потребност от нотариални актове или кръщелни свидетелства. Тук въпросът е, че само Рождество Христово и Христос като смисъл на съществуването ни могат да бъдат пътят, истината и животът….
Така че – „ Честита Коледа! “ значи респект към един български владетел- Колад, бащата на Брем и Болг,  който е поставил начало на нашата националност и държавност преди хилядолетия, по този начин както я е разбирал. 
Но не е празник на вярата. Народът го е възпял и още го тачи. Но в случай че този народ продължава да е колеблив сред земната власт и небесната, ще има да страда още доста епохи, тъй като всякога идва новата вълна, която споделя: „ И тази власт беше корумпирана… “.
 Но за Христос никой не може да каже: „ Той беше подкупен. “ Така че, скъпи сънародници - Честито Рождество Христово!  
А не Честита Коледа… "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР