Лидерът на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов

...
Лидерът на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов
Коментари Харесай

МФ блокирало парите на руското посолство, твърди Тошко Йорданов -

Лидерът на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов твърди, че Министерството на финансите е спряло парите на съветското посолство, само че не разкри от кое място има тази информация. 

По думите му това " са си техните пари, които са блокирани в България " и Министерството на външните работи, отпред с фрагмента на Има Такъв Народ Теодора Генчовска, няма нищо общо с това решение.

" Само че, да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всевъзможни граници на нелепостта, тъй като няма връзка с това, че ние сме враждебни страни. Ние нямаме скъсани дипломатически връзки още ", заяви той в коридорите на Народното събрание. 

Според него това ще доведе и до загуби на български компании, които оперират на съветския пазар. Тошко Йорданов акцентира, че макар заканите съветското посолство в България няма да бъде закрито. " Москва няма да затваря посолството си у нас, нито счита да къса дипломатически връзки, щяла единствено да изгони и наши дипломати от задачата ни там ", каза лидерът на групата на Има Такъв Народ.

Йорданов съобщи, че държавното управление лъже и си измива ръцете с външното министерство. Той повтори тезата си, че изгонването на 70-те съветски дипломати е било еднолично разпореждане на премиера в оставка Кирил Петков към шефа на ДАНС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР