Лидерът на палестинското движение Хамас Исмаил Хания призова ООН спешно

...
Лидерът на палестинското движение Хамас Исмаил Хания призова ООН спешно
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас призова ООН спешно да се намеси в ситуацията в Газа

Лидерът на палестинското придвижване Хамас Исмаил Хания прикани Организация на обединените нации незабавно да се намеси в филантропичната обстановка, основала се в бранша Газа и да постави завършек на нападателната политика на Израел към палестинския народ. Хания насочи апела си през днешния ден по време на среща със специфичния координатор на Организация на обединените нации по близкоизточния кротичък развой Николай Младенов, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

" На срещата си Хания и Младенов разискаха ситуацията в Газа, преди всичко подобряването на комплицираната филантропична конюнктура, в която се намират жителите на блокирания бранш ", се споделя в известие на пресслужбата на придвижването.

В него се отбелязва, че водачът на Хамас е показал, че палестинците не одобряват утвърждения от Кнесета закон за националния темперамент на Израел, " нападенията против намиращата се в Ерусалим свещена джамия Ал Акса и е призовал Организация на обединените нации неотложно да се намеси в обстановката и да постави завършек на тази рискова политика (на Израел) ".

По-рано беше обявено, че специфичният координатор на Организация на обединените нации е дошъл в Газа за срещи с водачите на палестинските придвижвания, с цел да не се допусне нова ескалация на спора сред израелци и палестинци в блокирания анклав.

Вчера Младенов беседва с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, с който са разискали аналогични въпроси.

Днес Младенов предизвести още, че е налице " тревожна траектория на все по-често и рисково опълчване " сред Израел и Сирия, откакто Еврейската страна заяви, че е свалила сирийски изтребител, съобщи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР