Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова политиците в страната

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова политиците в страната
Коментари Харесай

Мицкоски: Трябва да триумфираме над България в Брюксел

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани политиците в страната да поведат борба за победа над България в Европейската комисия.

“България може да ни блокира когато изиска и както си изиска. Но, ние в случай че победим България в Брюксел, това ще бъде историческа победа. Аз не съм мечтател, само че в случай че в Брюксeл, в Европейска комисия, в някоя европейска институция, бъде доказана многовековната македонска еднаквост, бъде доказан македонският език, който – дружно със сръбско-хърватския и словенския, бе част от Организация на обединените нации още през 1946 година – това е историческа победа. Македонският народ бе държавотворен народ в някогашна Югославия и по този начин македонският език, дружно с останалите езици, влиза в Организация на обединените нации. Ще кажа и освен това: тогава македонският народ като държавотворен народ е измежду учредителите на Организация на обединените нации – за разлика от България, която капитулира, тъй като бе нацистки съдружник ”, сподели Мицкоски в изявление пред А1он.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ изиска страната му “да получи удостоверение за многовековната македонска еднаквост и да получи гаранции, че двустранни въпроси няма да бъдат спънка отсега нататък ”. Според него е допустимо “да има смяна в преговорната рамка ” на РСМ за участие в Европейски Съюз.

По отношение на откриването на македонския клуб в Благоевград в неделя Мицкоски съобщи:

“В Благоевград ще бъде открит македонски културен център, който носи името на историческа персона, която сплотява, за разлика от имената на българските културни клубове, които са с имена на потвърдени български фашистки сътрудници ”.

“България не може да приема това като провокация, тъй като ние не откриваме македонски център, който носи име на потвърден фашистки помощник. Македонският народ е антифашистки, и по този метод е основал своята страна, борейки се против фашизма.. тези две неща не вървят дружно. Ние не отхвърляме българската еднаквост, те отхвърлят нашата. В това е значителната разлика ”, сподели още Мицоски, който ще участва на “официалното ” разкриване на клуба дружно с водача на поруската групировка “Левица ” Димитър Апасиев.

ВМРО-ДПМНЕ и “Левица ” през месец юни проведоха антиевропейски и антибългарски митинги в Скопие. Те се опълчиха на френското предложение, което даде опция РСМ да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз. ВМРО-ДПМНЕ внесе закон, който забрани на българските сдружения в страната да употребяват имена на исторически персони, които режимът в Скопие смята “за спорни ”. Самият Мицкоски прикани за “анулиране и заличаване на Договора за другарство с България ”, който бе подписан на 1-ви август 2017 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР