Лидерът на Мормонската църква Томас Монсън почина на 90-годишна възраст

...
Лидерът на Мормонската църква Томас Монсън почина на 90-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина водачът на мормоните Томас Монсън

Лидерът на Мормонската черква Томас Монсън умря на 90-годишна възраст в дома си в Солт Лейк Сити, щата Юта, в Средния запад на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.
Той е умрял късно нощес, заобиколен от околните си, заяви Мормонската черква на своя уеб страница. "Президентът Монсън носеше всички отличителни белези на непретенциозен чиновник на Бога ", се споделя в изказването.

Роден и отраснал в Солт Лейк Сити, Монсън е определен през 1963 година в Кворума на Дванадесетте апостоли - втория по сан директорски орган на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, както е известна публично тази вяра, след тричленното Президентство. През 2008 година Монсън става 16-ият президент на Църквата, чиито почитатели го считат за оракул, получил божии откровения.

Мормоните са почитатели на "възстановената " първична Църква на Исус Христос, с живи апостоли и пророци. Те имат вяра в Библията, както и в още едно свето писание, наречено Книга на Мормон. Към предходната година Църквата, основана през 1830 година в северната част на щата Ню Йорк, е имала 15,8 милиона почитатели по света. Нейни членове са кандидатът за републиканската номинация за Белия дом през 2012 година Мит Ромни и актрисата Катрин Хейгъл.

Ромни изрази през днешния ден почитта си към Монсън и съобщи, че той ще бъде запомнен с любовта и състраданието си към "всяко Божие чадо ".

След гибелта на президент на Мормонската черква, управлението поема ръководителят на Кворума на Дванадесетте апостоли - пост, който в този момент заема 93-годишният Ръсел Нелсън.
Предшественикът на Монсън Гордън Хинкли умря в края на 2007 година на 97 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР