Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обяви, че партията

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обяви, че партията
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Има такъв народ веднага ще върне мандата

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че партията му незабавно ще върне мандата за сформиране на държавно управление.

" Нашето предложение за министър-председател е международният първенец по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо обучение и приказва пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас. Разбира се, Антоанета Стефанова незабавно ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има подобен народ ” няма нужния брой депутати или сътрудници, с цел да сформира държавно управление. Стабилно държавно управление. Предлаганата поддръжка е от политически субекти, които са нездравословни, алчни и потвърдено компрометирани. И това тяхното не е поддръжка, а взаимозависимост ", разгласи Трифонов.

В обява във Фейсбук той прибавя: " Така че Антоанета Стефанова ще одобри мандата с почитание и незабавно ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават опция да създадем по-добър избор. "

Преди дни ГЕРБ, която е първа политическа мощ след изборите на 4 април, също върна проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, защото поначало бе ясно, че няма да получи поддръжка от другите партии в 45-ия парламент. Това отвори опция на " ИТН " да сформира кабинет. Досега настройките бяха, че може да се търси сформиране на държавно управление на малцинството с " Демократична България " и " Изправи се, мутри вън " плюс гласове от Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. 

Трифонов обаче зачерта тази опция, което значи, че по процедура президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на политическа мощ по негов избор. След отхвърли на " ИТН " възможностите за лъчение на кабинет в границите на този парламент стават напълно оскъдни, т.е ще се стигне до предварителни парламентарни избори, най-вероятно през юли. 

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР