Лидерът на Хюндай в Световния рали шампионат Тиери Нювил стана

...
Лидерът на Хюндай в Световния рали шампионат Тиери Нювил стана
Коментари Харесай

Нювил: Ограниченията на тестовете не намаляват разходите

Лидерът на Хюндай в Световния рали шампионат Тиери Нювил стана следващият водач, който нападна рестриктивните мерки на тестванията в шампионата. За 2023 тестовите дни бяха понижени на 21, т.е по 7 на водач за тимовете с по 3 коли в Rally1 категорията на WRC.

“За мен това е неприятно решение - съобщи Нювил пред Dirtfish. - Не мисля, че това решение пести пари, в противен случай. Преди Швеция ще има водачи от WRC, които ще вземат участие в национални ралита на сняг, които са по-скъпи от тестванията. ”

Хюндай съобщи новия съотборник на Нювил Есапека Лапи за рали “Куопио ” във Финландия, което е в уикенда преди “Швеция ”, а там ще започва и Такамото Кацута от Тойота. Ойт Танак от М-Спорт пък ще започва в рали “Отепаа ” в родната му Естония със същата цел - подготовка за рали “Швеция ” и привикване с новата кола.
 Малките ралита на сняг се пълнят със звезди Малките ралита на сняг се пълнят със звезди
Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън изясни, че водачите му ще имат повече тестови дни поради по-ранно решение на отбора.
 Ойт Танак вижда капацитет в колата на М-Спорт Ойт Танак вижда капацитет в колата на М-Спорт
“Ние имаме единствено две коли с цялостна стратегия този сезон, което значи, че Ойт ще получи повече тестови дни - разясни Уилсън. - Но ние считаме, че тази година нямаме късмет за купата при конструкторите и по тази причина участваме единствено две коли. Да кажем, че по този начин се приспособяваме към новите правила. ”
 В Хюндай не се тормозят от темпото на Тойота в Монте Карло В Хюндай не се тормозят от темпото на Тойота в Монте Карло
Спорно е дали тъкмо това е била повода М-Спорт да има единствено две коли с цялостна стратегия този сезон в WRC, само че в случай че е по този начин, рестриктивните мерки на тестванията може да доведат до стесняване на така и така дребното на брой Rally1 коли, които вземат участие в шампионата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР