Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц призна поражението на партията

...
Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц призна поражението на партията
Коментари Харесай

Шулц призна поражението на партията на изборите за Бундестаг

Лидерът на немските социалдемократи Мартин Шулц призна провалянето на партията на днешните избори за Бундестаг , оповестиха организациите. Пред съпартийците си той съобщи след оповестяването на резултатите от екзит половете, че партията не е постигнала поставените на изборите цели. " Ние ги загубихме ".

Ангела Меркел удържа властта в Германия (ВИДЕО)

ГСДП получава сред 20,2 и 20,8% от гласовете, което е най-лошият й резултат след Втората международна война. Досегашният й най-слаб резултат е бил през 2009 година - 23%. Председателят на парламентарната група на ГСДП Томас Оперман съобщи, че Шулц ще продължи работата по възобновяване на партията.
 
 Guliver/Getty Images

Самият Шулц също сподели, че желае да остане на поста макар загубата. Той дефинира случилото се на изборите, където напредък беляза националистическата партия Алтернатива за Германия, като изключително депресиращ факт и като преломен миг .
 
" Ясно е, че решението за приемане на мигрантите раздели нашето общество . Това е популярен акт на човещина който някои възприеха като опасност за другите. Ние не успяхме да убедим народа, че Германия е задоволително мощна, с цел да не остави никой отвън нея ", сподели Шулц.
 
Той дефинира днешния ден като " сложен и горчив ден " и призна, че ГСДП не е съумяла да резервира и да разшири обичайния си електорат.
 

 Guliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР