Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц обяви, че се отказва

...
Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц обяви, че се отказва
Коментари Харесай

Мартин Шулц обяви, че се отказва от поста външен министър

Лидерът на немските социалдемократи Мартин Шулц разгласи, че се отхвърля от поста външен министър в бъдещото съдружно държавно управление на канцлера Меркел. Той е подложен на мощни рецензии в личната му партия, че е приел поста в границите на съглашението за необятна коалиция с консерваторите. Консервативното крило на социалдемократите изиска външен министър да остане Зигмар Габриел, а водачът на младежката организация лобира след членската маса за блокиране на съглашението.

Дебатът към моята персона заплашва триумфа на вота по съглашението за необятна коалиция на вътрешнопартийния референдум на 4 март, изясни Мартин Шулц в особено официално съобщение. Наблюдатели напомнят, че преди изборите през септември той се беше зарекъл в никакъв случай да не бъде министър в кабинет на Меркел.

Чрез отхвърли си от поста той желае да лиши от спомагателни причини съперниците на нова необятната коалиция измежду социалдемократите. Шулц ще се отдръпна от партийния лидерски пост, а посочената за негова наследничка Андреа Налес съобщи, че преди вота партията би трябвало да се концентрира върху политики.

Лидерът на младежкото крило на партията Кевин Кюнерт прикани членската маса да блокира съглашението за нова огромна коалиция в интерес на държавно управление на малцинството, " най-малко за няколко месеца ". Консервативната секта на социалдемократите прикани Зигмар Габриел да остане външен министър. Снощи и самият Габриел нападна водача си Шулц.
 © Българска телеграфна агенция
Остава единствено да съжаляваме доколко в нашата партия едни не почитат други и какъв брой малко коства дадената дума, написа Габриел в пресата. Той показа, че след съдружното съглашение дребната му щерка Мари споделила: " Татко, не бъди печален, в този момент ще имаш повече време за нас, това е за предпочитане пред господина с коса на лицето- явен намек за Шулц, който е с брада.

Почти три четвърти от германците са на мнение, че Шулц не би трябвало да приема поста външен министър, сочи сондаж на социологическия институт Форса. Недоволство от съглашението има и измежду консерваторите с упреци за прекомерно огромни отстъпки. Време е да помислим за правоприемник на Меркел, съобщи водачът на младежкото крило и прикани за партиен спор по дълготрайното бъдеще на Христиандемократическия съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР