Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че България не е

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че България не е
Коментари Харесай

Борисов: България не е застрашена от енергийна криза, а от управлението на Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че България не е застрашена от енергийна рецесия, а от ръководството на премиера Кирил Петков и неговото държавно управление. Този коментар направи Борисов в Бургаско във връзка информацията за прекъсване на природния газ за България от Русия.

" Всички ще платим по тази причина, че докарахме смяната. И те, " Газпром ", през днешния ден ясно им споделиха – всички страни си заплащат в долари, единствено че би трябвало да си запазиш сметка, където като преведеш долари, те си ги трансформират в рубли, няма разлика в курса и всичко е направено от всички други страни, в това число и Полша. Я да отидем на гръцката връзка и да забележим какъв брой е издигнато за година и половина при нас, какъв брой е при тях. Това е безусловно безсрамие. Нито газ, нито ток, най-малко да бяхме ястреби. Поне Народното събрание да беше приел и да изпраща военна помощ за Украйна. А ние, хем гълъбчета. хем понесохме глобите, хем останахме без газ ".

По думите на Борисов, потребният ход е промяната на държавното управление в границите на този парламент с водещата роля на президента Румен Радев.

" Полезен ход? Незабавно да си отиват. Да застава способен човек, който да реши през днешния ден въпроса. Няма да ми отива да приказвам за предварителни избори, не за друго - едни предварителни избори с тези машини е безсмислено. Аз виждам, най-накрая президентът Радев, това което ни натресе и ни докара, да си го отзове, да събере политическата класа, водачите, да им сложи задача и в границите на тоя парламент е най-добре... Заради тези най-малко 50-60 милиона. А след една година има кметски избори, още толкоз... "

Премиерът Петков: Нямаме диверсификация, нямаме и 3 милиарда

Премиерът Кирил Петков отговори и на обвиняванията на някогашния министър-председател Бойко Борисов, свързани с дейностите на държавното управление за обстановката със спрения газ. Петков съобщи, че не е слушал конференцията на Борисов, само че не е правилно, че има обезпечена диверсификация на източниците.

" Факт е, че след 3 милиарда изхарчени средства единственото, което имаме като диверсификация е, може би, в гаража на госпожа Арнаудова с джип там. Нямаме диверсификация, нямаме 3 милиарда ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР