Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска кмета на Пловдив Здравко
Коментари Харесай

Бойко Борисов иска незабавната оставка на кмета на Пловдив от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска кмета на Пловдив Здравко Димитров неотложно да подаде оставка си. Това се случи на среща с партийния актив под тепетата. До локалните избори в страната остават по-малко от 10 месеца, като от много време е известно, че Димитров, прочут още като Зико, няма да бъде повдигнат още веднъж от ГЕРБ. Като съществена причина за желаната оставка Борисов уточни систематичното несправяне на Димитров с голям брой настоящи проблеми в Пловдив.Последният от тях били митингите на почитателите поради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив.

Борисов прикани общинските съветници на ГЕРБ да намерят метод да упражнят нужния надзор върху активността на кмета, в случай че той не подаде оставка.

" Почтеното в тази ситуация и задължението към партията е да си подадат оставките. Ние не вършим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го създадем - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е доста тежко преди избори да имаме такива връзки, само че е почтено към хората. Каквото сме дали обещание, сме го създали. И поради сходни хора, които безусловно абдикират от поста си - или с болнични, или в отпуска. И всякога - едно и също: " Още пари. Още пари ". Осигуряваме. Но става още по-лошо ", сподели Борисов. " Ако Димитров ми е другар, би трябвало да отиде да си подава оставката. Месеци наред имаше опция да упражни надзор и той не го направи ", съобщи той. " Няма да се меся повече, тъй като излизам неприятен, само че заместник-кметът Райчев би трябвало да си замине неотложно ", безапелационен бе някогашният министър председател. " В момента недоверието към него е огромно. По-добре е да се отдръпне ", акцентира Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР