Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда тържествуващ и доволен. За

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изглежда тържествуващ и доволен. За
Коментари Харесай

Шоуто на Бойко е навсякъде, но не и в парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов наподобява ликуващ и удовлетворен. За разлика от предходния път - след вота на 4 април, когато не съумя да направи кабинет, въпреки да беше първа политическа мощ. Генератор на положителното му въодушевление е нежеланието на Слави Трифонов да се коалира с останалите партии на митинга, както и тяхното отвращение да го поддържат подобен, какъвто си е.

 

Но този път народа същински се забавлява с Вожда. Наш читател например написа във Facebook:   " Ако следите езика на тялото ще забележите какъв брой раздразнителен и объркан е той (Борисов). Мисъл, тирада, причини се лутат като болна коза в огромно село. "   Друг пък предлага  " Борисов да стане астронавт, че бъркотията да е цялостна и на земята и в космоса ".

Самият Борисов намира разтуха под светлината на прожекторите. Смее се гръмко, публицистите го приветстват под диктовка, сходно на ТВ шоу. Чете със лична интонация цитати от водачи на " 5 процентови партии ", както хитроумно ги е нарекъл... И не пропуща да означи по какъв начин желае единствено " партийката му да е добре ", тъй като той се е " науправлявал. "  

От време на време се жалва, че се опитвали да го " изчегъртат ", щели да го дават на прасетата и да го вкарат в лагер. Но всичките тези вопли като че ли не са по този начин печални, а по-скоро изпълнени със зложелателство. Действието под камерите изобилства с просташки смешки, нервен смях, демонстрации, намеци и овации от правилни почитатели. Бившият министър председател като че ли не се опасява за свободата си, а предугажда своя предстоящ успех. Или по-скоро

неуспех на съперниците си, който би го върнал в играта

и би му подсигурил успокоение.

Борисов въпреки всичко " отрони " дума, че предпочитал ново държавно управление, за не да остане на власт служебният кабинет и най огромният зложелател на експремиера - вицето Бойко Рашков, който трябвало " да си изнесе дамаджаните " от силовото ведомство. 

Зад фасадата обаче Борисов е напоен от боязън, че в случай че служебното държавно управление продължи да ръководи като постоянно определено от Народното събрание, както предложи " пет процентовата " Мая Манолова, проверката на Борисовата власт ще се задълбочи и още хора на висши държавни постове ще паднат в жертва. 

В един от последните брифинги, които ГЕРБ неизвестно за какво стартира да дава не просто всеки ден, а по няколко пъти дневно, Борисов реши да иронизира водача на " ИТН " Слави Трифонов. И това заедно с най-новите си партийни любимци - тайфа предатели от други демократични обединения, и с един " наръч " послушни кореспонденти, които да му ръкопляскат, до момента в който се вихри.

Улисан в своенравие, ръководителят на ГЕРБ прекрачи следващата морална граница, с което си докара вълна от хули и псувни, а не цунами от всенародна обич.

Подхванал " космонавтския тренд " от Трифоновите проекто-приоритети

Борисов се беше снабдил с първи страници от вестници и колажи, които хората му угодно изнамерили в обществените мрежи. За една от дебелашките му смешки против съперниците той даже размаха с усмивка колаж, за който е използвана снимката на починалите астронавти от совалката " Колумбия ".

Явно никой от хората към някогашния министър председател (красиви и умни като хората на Христо Иванов, съгласно иронията Борисова), нито пиарът му са предусетили предстоящия обиден гаф. Така на процедура " Шоуто на Бойко " се подигра с паметта на починали хора. Което пък просто потвърди, че и да си шоумен не е елементарно. От всичко това скандал не произтече. Хората подюдюкаха един следобяд в обществените мрежи. Нямаше опрощение, нямаше пояснение. И никой не се сети да попита за това на следващия ден, когато - към този момент от сутринта - се излъчваше следващият епизод  на шоуто.

Драмата - нова и отново в центъра ѝ беше Борисов. 

Основната сюжетна линия бе " Изчегъртват ме ".

А подгряващите от ранни зори бяха Тома Биков и Цветомир Паунов, които упрекнаха ЦИК, че имала желание преднамерено да не почете молбата на Борисов да не е народен представител. После пък от комисията се усетили, тъй като " техен човек ", към този момент заклел се като кмет, не може да стане и народен представител. Да, само че казусът с човека-кмет (визира се избраника на Има Такъв Народ в Благоевград) е малко по-различен. И ЦИК е в правото си да твърди, че определените за депутати могат да се откажат единствено пред институцията, пред която се заклеват - Народното събрание.

Следващото деяние в шоуто бе с акцент - разпита на Борисов. Появилите се пред постройката на Главна дирекция " Национална полиция " негови симпатизанти и деятели на ГЕРБ

носят тениски с лика на партийния водач и скандират името му.

(Гледайки тези фрагменти от интернационалния продан Ким Чен Ун в Северна Корея добродушно попива сълзите си на трогване с българска " Белана " ). От екрана се чуват  патетични възгласи на хора в отбрана на ръководителя Бойко (на това място Ким към този момент ридае съчувствено). 

Човекът със заменени партийни цели - Гърневски от Пловдив, с самоувереност съпоставя обичания си водач със Стефан Стамболов, приравнява триумфите на двамата и предрича като вещател, че на Борисов " някой му приготвя същата орис " като на Стамболов. 

След " визитата му " в Националната полиция експремиерът задоволи репортерското любознание с обяснението - разпитвали го " за нелепости от 2009 година ". Но не пропусна и тематиката за ЦИК. 

Целта била да го оставят народен представител, с цел да го унижават.  

Маниакално просветление! Очевидно да си народен представител е унизително. Да се чуди човек за какво тогава се е кандидатирал? И за какво месеци наред троши национална пара и джипки, с цел да обикаля страната и да кандърдисва простите като него да гласоподават за партийката Му?

За цялото си премиерстване - на пръсти се броят случаите, когато Борисов е стъпил в пленарната зала. Причината, видите ли: тъй като там щели да му вършат " Народен съд ". Сега се оказва, че концепцията да стъпи в Народното събрание като депутат, изпратен там от личния си електорат, е унизителна. А истината е, че експремиерът е един комплексиран мъж, който в случай че не свети - по-добре да не свети! Но няма по какъв начин да свети в парламент с по-умни от него люде.

Всичко по-ниско от министър председател, каращ шоу на колела по автомагистралите, е унизително за Борисов. 

Признава си, че е унизителна и работата на личните му депутати, които бяха трансформирали Народното събрание в придатък на партийната централа. А някогашната шефка на Народното събрание Цвета Караянчева претърпя чутовно оскърбление от едната дивотия на личния си водач. И откакто сътрудниците ѝ отхвърлиха да гласоподават подадената от нея оставка - спестявайки й най-малко половин ден обществено оскърбление - тя искрено призна, че в един миг желала да се метне от някоя скала в Родопите. 

Е, вотът на 11 юли й обезпечи живот без нови оскърбление, тъй че... време е за пенсия!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР