Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбраният му партиен заместник

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбраният му партиен заместник
Коментари Харесай

Шизофрения: ГЕРБ нападна президента, че не е вдигнал юмрук на Байдън в защита на Русия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и новоизбраният му партиен заместител Даниел Митов нападнаха президента Румен Радев за това, че въпреки да е подкрепил позиция на натовски страни против нападателните дейности на Русия в Черноморието и саботажите ѝ на територията на Европейски Съюз, е " скрил " тази поддръжка.

Става въпрос за декларация на формата Б9, в който влизат девет страни от източния фланг на НАТО – България, Чехия, Румъния, Полша, Естония, Латвия, Литва, Словакия и Унгария. Представители на страните, измежду които и Радев, организираха в понеделник видеоконферентна среща, която приключи с обща декларация. В събитието взе участие и американският президент Джо Байдън.

" Искам да стане ясно, че българският президент освен е скрил декларацията, а се пробва да играе мошеническа игра на " Тука има, тука няма " с геополитическите позиции на България ", възмути се Митов по време на Националното заседание на партия ГЕРБ, което го на Борисов.

От президентството оповестиха късно вечерта в понеделник за присъединяване на Радев в срещата. В известието фактически не се загатва общата декларация, ориентирана против Русия.

" На тази среща беше призната декларация. На тази среща е взел участие българският президент Румен Радев. Той не даде ясна поръчка дали ще взе участие, само че откакто е взел участие видяхме прессъобщение, което въобще не съдържа духа и сърцето на тази призната декларация ", сподели Митов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР