Лидерът на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд се завърна в игра

...
Лидерът на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд се завърна в игра
Коментари Харесай

Ембийд се завърна и вдъхнови Филаделфия за победа над Маями

Лидерът на Филаделфия Севънтисиксърс Джоел Ембийд се завърна в игра и бе с съществена заслуга за триумфа на своя отбор над Маями Хийт с 99:79 точки, след който Фили понижи изоставането си в полуфиналната плейофна серия с Хийт на 1-2 победи.

Ембийд, който е апетитен за един от любимците за MVP на постоянния сезон, пропусна първите два дуела в серията, които бяха безапелационно завоюва от Маями с 14 и 16 точки разлика. Центърът на Сиксърс бе под въпрос и за третия мач поради разтърсване и фрактура на палеца, само че за наслада на почитателите в зала " Уелс Фарго Сентър " той попадна в стартовата петица на домакините, въпреки и с маска на лицето. Ембийд не съумя да покаже най-хубавото от себе си, само че се регистрира с 18 точки и 11 битки и оказа помощ за мощната игра на Филаделфия в отбрана, която ограничи водача на Изток до едвам 79 точки, като в три от частите Хийт вкараха 17 или по-малко точки.

Joel Embiid brought the energy in his series debut, dropping a double-double in the Game 3 victory!: 18 PTS, 11 REB

Game 4: Sun. 8pm/et on TNT
— NBA (@NBA)

" Имаме добър късмет да спечелим купата, просто би трябвало да останем здрави ", показа след триумфа Ембийд, който призна, че до края на сезона ще би трябвало да защищава палеца си, който ще се нуждае от интервенция.

Най-резултатни за спечелилите бяха Тайрийз Макси и Дани Грийн с 21 точки, а Джеймс Хардън добави 17 точки, 8 битки и 6 асистенции. За Маями само Джими Бътлър (33 точки) и Тайлър Херо (14) минаха границата от 10 точки.

Мач №4 от серията е в неделя във Филаделфия.

В другия дуел от тази нощ Далас Маверикс победи Финикс Сънс със 103:94 вкъщи и понижи изоставането си на 1-2. Лидерът на Маверикс Лука Дончич остана на една асистенция от трипъл-дабъл - 26 точки, 13 битки и 9 асистенции. Джейлън Брънсън се регистрира с 28 точки, а Реджи Бълък добави 15. За Финикс нито един състезател не съумя да означи 20 точки, като Джей Краудър бе най-резултатен с 19.

Мач №4 от серията е в неделя в Далас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР