Лидерът на движение Русофили Николай Малинов, когото , заяви, че

...
Лидерът на движение Русофили Николай Малинов, когото , заяви, че
Коментари Харесай

Санкционираният от САЩ Николай Малинов отива при Лавров, за да пита какво да прави

Лидерът на придвижване " Русофили " Николай Малинов, който, съобщи, че на следващия ден има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Цитиран от Българска телеграфна агенция, Малинов разяснява, че отпътува за Русия, с цел да приказва " с другари " и да обсъдят какви дейности да бъдат подхванати.

През и упрекнат от прокуратурата в шпионаж в интерес на Русия. Тогава му беше наложена възбрана да напуща страната и пътуваше единствено с позволение на съда. В известието на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати от 10 февруари, се показва, че откакто е бил задържан и упрекнат, и му е наложена възбрана за овакантяване на страната, Малинов е подкупил български арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, където да получи медал " Дружба " персонално от съветския президент Владимир Путин, дружно с парична премия от 2.5 милиона рубли. Въпросният арбитър е Андон Миталов, който Съединени американски щати също.

Днес Малинов участва на съвещание по делото против него. Обвинението за шпионаж в интерес на Русия против Малинов след бе импортирано първо в Специализирания углавен съд през юни 2021 година Така възбраната му за пътешестване, както и другите ограничения за неотклонение, отпаднаха, защото обвинителният акт не беше импортиран в съда в границите на 18 месеца. След закриването на спецсъдилищата и прокуратурите през предходната година, процесът против него бе трансфериран в Софийския градски съд. По делото против него към момента няма присъда на първа инстанция. Малинов съобщи, че към този момент търпи наказания, откакто името му попадна в забранителния лист по закона " Магнитски ". Блокирани са му всички банкови карти, както и някои сметки. В същото време е имало проблем с регистрацията в Централната изборна комисия на четворна коалиция, в която взе участие " Русофили ". Малинов сподели, че в конкуренцията за парламентарния избор неговата групировка ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров " Атака " и други две комунистически придвижвания. Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати също наложи мярка въз основа на Указ 13818 на четири юридически лица - " Интер Трейд 2021 " ЕООД, " Министерски съвет Консулт 2016 " ЕООД, Национално придвижване " Русофили " и Русофили за възобновление на Отечеството - за това, че са благосъстоятелност или следени директно или непряко от Малинов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР