Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също е отпаднал от окончателния

...
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също е отпаднал от окончателния
Коментари Харесай

Василев и Лорер в кабинета, Атанас Атанасов - отпадна

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също е изнемощял от окончателния вид на проектокабинет с министър председател Николай Денков. Това разкрива " 24 часа ", базирайки се на информация от депутати от обединението " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Атанасов трябваше да заеме поста на министър на вътрешните работи. Кандидатурата му обаче бе призната остро от партията на Христо Иванова " Да, България ", съгласно които партийни водачи не би трябвало да вземат участие в държавно управление, в случай че се желае поддръжка от ГЕРБ на Бойко Борисов.

В новия състав на кабинет, който до часове ще бъде показан пред Борисов, с цел да реши той дали да го поддържа, министър на вътрешните работи е Андрей Янкулов.

От първичния лист на държавно управление с министър председател Николай Денков е изнемощял и водачът на Политическа партия Кирил Петков. Това е станало, с цел да се парират още веднъж възраженията на Христо Иванов.

Ето и цялостния лист на министрите в проектоправителството на ПП-ДБ:

Министър-председател - Николай Денков. Той към този момент един път бе претендент за министър председател от Политическа партия в предходното национално заседание. Бил е длъжностен и постоянен министър на образованието.

Министър на финансите - Асен Василев, който е съпредседател на Политическа партия и заемаше поста в първото служебно държавно управление на Стефан Янев и постоянното на Кирил Петков.

Министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов.

Министър на правораздаването - Милен Матеев, някогашен народен представител от Политическа партия и ръководител на комисията по правни въпроси на Народното събрание в предишиния мандат.

Министър на енергетиката - Радослав Рибарски, който е народен представител от Политическа партия.

Министър на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков, някогашен зам.-министър във ведомството и народен представител от Политическа партия.

Министър на външните работи - Ирена Димитрова, някогашен зам.-министър.

Министър на нововъведенията - Даниел Лорер, който заемаше поста и в държавното управление на Кирил Петков. Лорер е апетитен за третия " мощен " в " Продължаваме промяната " след Кирил Петков и Асен Василев.

Министър на опазването на здравето - доктор Христо Хинков, дълготраен шеф на Националния център по публично здръве и разбори.

Министър на превоза - Георги Гвоздейков, някогашен народен представител от Политическа партия и шеф на сдружението за въздушни коли за спешна помощ " Хели Мед Сървиз ", което бе закрито.

Министър на образованието и науката - проф. Генка Петрова, някогашен зам.-министър.

Министър на защитата - Тодор Тагарев, който заемаше поста в едно от служебните държавни управления, назначени от президента Росен Плевнелиев и трябваше да стане министър в държавното управление на Кирил Петков, откакто бе махнат Стефан Янев.

Министър на труда и обществената политика - Иван Кръстев, някогашен заместител.

Министерство на стопанската система - Юлиан Войнов, финансист и стопански анализатор, учител в Стопанската академия в Свищов.

Министър на електронното ръководство - Александър Йоловски, някогашен зам.-министър.

Министър на земеделието - Христо Даскалов, някогашен началник на Българската организация по сигурност на храните.

Министър на околната среда и водите - Юлиан Попов, който към този момент един път бе длъжностен министър в това ведомство.

Министър на туризма - Гергана Кабаиванова

Министър на културата - Яна Генова

Министър на спорта - Димитър Илиев, авто играч, който в кабинета на Кирил Петков бе комплициран отпред на организацията за сигурност на пътищата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР