Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини от парламентарната трибуна министъра

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини от парламентарната трибуна министъра
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: ДПС обвини Бойко Рашков във фашизъм, безчинства и репресии

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ упрекна от парламентарната естрада министъра на вътрешните работи Бойко Рашков във фашизъм, репресии и безчинства по време на изборите през предходната 2021 година.

По нормална традиция Движение за права и свободи още веднъж сложи въпроса за неполучените от министър Бойко Рашков отговори за репресиите по време на изборите през миналата година.

" Парламентарният надзор включвал да не се изискват документи от министри, това ни сподели ръководителят Никола Минчев. Ще се ограничаваме ли единствено до питания и устни отговори ", сподели Мустафа Карадайъ.

" Колкото и живот да има това Народно заседание, ще имаме 40 000 питания и претенции да ни се дават документи. Този фашизъм в деяние би трябвало да си получи заслуженото ", сподели още Карадайъ за безчинствата на Бойко Рашков.
свързани новини68978на 03.12.2021
Халил Летифов помоли за документално обяснение от Никола Минчев по какъв начин да получат изисканата от Движение за права и свободи информация. Припомнено бе, че Народното събрание е висшият орган, който може да изисква информация, даже когато те съставляват държавна загадка. При отвод се носи юридическа отговорност, акцентира Карадайъ.

Той изиска изключително привикване на председателски съвет, тъй като Никола Минчев връща въпросите на Движение за права и свободи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР