Лидерът на Черно море и един от капитаните на тима

...
Лидерът на Черно море и един от капитаните на тима
Коментари Харесай

Панайотов пред NS: Тръпката срещу Левски винаги ще я има

Лидерът на Черно море и един от капитаните на отбора Васил Панайотов разяснява пред Novsport.com идния дуел на " моряците " с Левски в неделя. Двата отбора се изправят в дербито на кръга, а изненадващо или не, само че точно гостите от Варна ще бъдат в ролята на бранещ серията си без проваляне. Опитният футболист познава чудесно атмосферата на стадион " Георги Аспарухов ", където игра през сезон 2017/18, а също така е и младеж на столичния отбор. 

- Васко, по какъв начин усещаш атмосферата в тима преди гостуването на Левски?
- Атмосферата е добра, почивката и паузата пристигнаха в точния миг, с цел да презаредим и да се подготвим за рестарта. Готвим се за този дуел и се надявам да се представим уместно.  

- На какво отдаваш тази серия без загуба?
- Съвкупсност е. В тима към този момент сме се опознали добре, всеки знае какво да чака от другия. Колективът също придава значение за положителните резултати. А, както знаете, апетитът идва с яденето. Не гладеме какъв брой мача сме без загуба, стараем все всеки един дуел да сме на висота.

- Направихте страховит дуел с Локомотив Пд, който като че ли засенчи всички други досега. Това ли бе мачът на сезона?
 - Всички видяха, че и двмата тима се хвърлиха на 100%, стараехме се да покажем най-хубавото от себе си. Това беше прочувствен дуел, атмосферата беше прелестна по трибуните. За наше страдание, загубихме 2 точки, само че сме щастливи, че продължихме позитивната серия от мачове, в които не губим. Дава ни опция да продължим да гоним по-големи цели. 



- Няма по какъв начин да не те попитам за Левски. Предстои да се върнеш на " Георги Аспарухов ", резервира ли се тази тръпка през годините, когато се постанова да играеш против " сините "?
- Със сигурност тръпката я има и постоянно ще  е по този начин. Хубаво е да играеш против огромните тимове. Надявам се да се представим добре и да ни оставят да се надиграаме. И двата тима имаме капацитет и искания да играем открит футбол, дано по-добрият победи. Това ще е празник, подготвени сме за здрав мач, всички са стимулирани да се показват по най-хубавия метод.

- Много се приказва, че вашият треньор Илиан Илиев може да поеме националния тим, какво е мнението ти?

- Трудно бих коментирал това, което се написа и приказва. Щастлив съм, че работя с него. Ако питате мен, той е необходим на Черно море да реализираме задачите си. Този въпрос би трябвало да е към самия него. Аз съм благополучен, че работим дружно. Един от най-хубавите треньори в България е. 

- Докаде стигат фантазиите ви? В съблекалнята говорите ли си, че може да постигнете нещо съществено?
 - Говорим си го, най-хубавото е, че сме реалисти. Всеки мач е сложен, само че пък имаме самочувствието и желанитео да покажем, че можем да реализираме нещо огромно. Вярваме, че тази година да е нашата. Защо да не се класираме за Европа и да влезем в топ 3. Показахме, че сме от тимовете, които играем добър футбол.



- Видимо е, че Черно море съумява да основава лични фрагменти, които към този момент стигнаха до националния тим. Задават ли се и други такива?

- Със сигурност има. Видимо е, че Черно море е направил в случай че не най-вече изходящи прехвърляния, то сигурно е в топ 3. При това и на свои юноши. В тима има положителни играчи, идват и млади, с цел да видят каква е атмосферата. Разполагаме с група от футболисти, които всеки един миг ще се показа на равнище. Това е плюсът ни тази година, групата е по-голяма, подготвена за борба.

Ти какви препоръки им даваш?
- Доста от младите задават въпроси, интересуват се. Имаме футболисти, които са от 4-5 години в първия тим, натрупаха самочувствие и опит. Те са готови за действителността в Първа лига. Мога да изброя много имена, които ще се показват на положително равнище. Сигурен съм.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР