Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова за пръв път

...
Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова за пръв път
Коментари Харесай

Нинова се изправя пред критиците си за одобрение на споразумението

Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова за пръв път към година ще се изправи през днешния ден по обяд пред съпартийците си на Национален съвет на " Позитано " 20, с цел да им предложи приемането на съдружното съглашение, което партията би трябвало да подписа с " Продължаваме промяната " за присъединяване в ръководството.  В пленума вземат участие към 190 социалисти, като към 70 са представители на така наречен вътрешна съпротива, които желае Нинова неотложно да си тръгне от председателското място, а не през януари, за когато е плануван конгрес. Затова се чака критиците й да слагат остро въпроса. На всичкото от горната страна Нинова ще изиска и пленумът да я утвърди за вицепремиер в бъдещия кабинет, както и да гласоподава номинациите за министри на левицата, които общо ще са четирима.

До последно обаче не е ясно кои ще бъдат излъчени за министри Българска социалистическа партия. Партията ще получи три министерства - на труда и обществената политика, на земеделието и на туризма. Според съглашението Агенцията за сигурност на храните и Агенцията по горите минават от земеделското министерство към премиера, а организацията за одита на средствата от еврофондовете към това ведомство към финансовия министър.

В четвъртък в Народното събрание имаше изключителна среща сред четирите обединения, защото социалистите са имали корекции по законодателната част, касаещи обществената политика. В съдружното съглашение е залегнало " повишение на достъпа до опазване на здравето, в т. ч. и на деца до 14 година ", а Българска социалистическа партия желае безвъзмездни медикаменти за тях. Освен това има ангажимент за обвързване на компенсацията за развъждане на дете от 1 до 2 години с минималната работна заплата, за което Българска социалистическа партия също упорства. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР