Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи мълниеносна новина."Първо – стопираме

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи мълниеносна новина."Първо – стопираме
Коментари Харесай

Извънредно! Нинова обяви спиране на преговорите с ПП, връщат се на масата само ако...

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви мълниеносна вест.

"Първо – стопираме всевъзможни договаряния с "Продължаваме смяната " (ПП) за сформиране на ново държавно управление ", отсече Нинова и разясни, че това е решено на изключително взаимно съвещание от Изпълнителното бюро и парламентарната група на алените.

"Решението да бъдат изгонени 70 съветски дипломати от България е невиждано в българската история. Това е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки,

За нас то е безусловно недопустимо и по метода, по който е взето, и по наличието в него ", съобщи още Нинова. Тя е безапелационна, че решението е взето еднолично от премиера Кирил Петков,пише БЛИЦ.бг.

"Всеки, който твърди, че има решение на Министерски съвет, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го потвърди ", сподели Нинова. "Ще се върнем на масата за договаряния, в случай че от Политическа партия предложат различен министър председател, а не Кирил Петков и самият той поеме отговорност за решенията си до този миг ", добави тя.

Социалистите упорстват за закрито съвещание на Народното събрание, на което да бъде показан отчета на службите, въз основа на който Петков е взел решението за изпъждане на дипломатите.

Те приканват и за привикване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. "Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме сега в залата и желаеме закрито съвещание на Народното събрание (НС) и чуване шефа на ДАНС за отчета, който е изготвил и дал до този миг може би само на господин Петков ", съобщи Нинова.

Заседанието е по гледище на вицепремиера и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която с пост във фейсбук към този момент изрази възмущението си от решението за изпъждане на съветските дипломати. "Не може президентът Румен Радев да не знае, в случай че службите имат такава информация ", изясни тя и изиска съвещание на КСНС. "За следващ път министър председателят Кирил Петков взема еднолично решения, които засягат националната сигурност ", добави Нинова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР