Лидерът на БСП Корнелия Нинова разграничи парламентарната си група от

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разграничи парламентарната си група от
Коментари Харесай

Нинова вие и фучи в НС: Трети ден ви гледаме цирковете! Разграничаваме се, минахте граница

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разграничи парламентарната си група от държанието на останалите в Народно събрание.
Причината за това станаха още веднъж дебатите към Правилника за активността на Народно събрание и зародилия спор за осигурителния стаж на националните избраници.
„ Трети ден ви гледаме цирковете, първи ден мълчим, втори ден мълчим, през днешния ден няма да мълчим. Разграничаваме се от Българска социалистическа партия от това, което се случва в Народното събрание, тъй като знам какво мислят хората – депутатите се грижат единствено за себе си, апелирам ви да се знае кои депутати и кои партии, тъй като Българска социалистическа партия не взе участие в този цирк “, скочи тя.
„ Карайки се през днешния ден тук за 1-2% за застрахователен стаж на депутатите със заплати над 6 000 лв., не наподобява добре. Карате се за следващата привилегия на депутатите, без да мислите за това, че 30% от популацията на страната живее под прага на беднотия така и така не изглеждаме добре в очите на хората, а по какъв начин изглеждаме в очите им, когато се караме за 1% обезпечен стаж “, упрекна още Нинова.
„ Минавате цялата граница, като се карате с прилагателни, които не желая да повторя за някой лев от горната страна. От сутринта се занимаваме единствено със себе и с нелепости, а за Българска социалистическа партия през днешния ден най- значимото е бюджетът на страната, които се отнася за от бебето до пенсионера, тъй като оттова зависи какъв брой ще е минималната заплата, какъв брой ще е майчинството, болничните, пенсиите “, разяснява алената шефка.
Тя отсече, че до момента в който депутатите се карат, служеният кабинет през днешния ден внася бюджет.
„ Внася го, тъй като изхарчи парите на страната и не може да се продължи след юни без бюджет и в този момент в Министерски съвет се гласоподава един бюджет, който не се утвърждава от никого в страната – работодатели, синдикати, авторитетни икономисти, тук няма нито една партия, която да го поддържа и все пак напук държавното управление го приема и го внася и след това ще кажат – депутатите не стават, партиите са отговорни. Парламентарната република си отива и вие се карате като каруцари на улицата. “ атакува Нинова.
„ Гълъб Донев към този момент се изрече против партиите, депутатите и Народното събрание и вие тук дума не обелвате за това. Българска социалистическа партия е партия с опит и сме съществени хора. Този бюджет на Министерски съвет ще влезе в зала и имаме няколко разновидността. Или го одобряваме на първо четете и сред първо и второ търсим метод да го променим, или втория вид, както слушам от Политическа партия, че ще бъде отритнат от Народно събрание на първо четене и Министерски съвет ще направи различен. Кой ви дава гаранция, че Министерски съвет ще одобри различен “, риторично попита тя.
Според нея и президентът Румен Радев употребява обстановка, с цел да упрекна партиите, предава dnes.bg.
„ Като го върнете този бюджет, Радев ще каже – ето ги партиите и депутатите, не се грижат за хората. Има голяма игра и задкулисие сега “, отсече Корнелия Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР