Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита от парламентарната трибуна министър-председателя

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита от парламентарната трибуна министър-председателя
Коментари Харесай

Нинова попита Борисов защо е излъгал медицинските сестри, Ананиев отрече

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова попита от парламентарната естрада министър-председателя Бойко Борисов за какво е излъгал медицинските сестри. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, който бе в пленарна зала за парламентарния надзор, отхвърли той или Борисов да са лъгали.

" Г-н Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри - този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом. Има разпореждане на Министерски съвет от 10 април 2019 година, в което е решено 50 млн. лева да бъдат отпуснати от бюджета на Министерство на здравеопазването, а не на Здравната каса. Има второ разпореждане от 9 май 2019 година, това е единствено един месец по-късно. Тези 50 млн. стават 6 млн..

Оттогава до момента най-малко седем пъти по разнообразни мотиви Бойко Борисов декларира: " Дадохме 50 млн. ", знаейки, че в действителност са дали 6. " Министър Ананиев да се оправдава споделя премиера и той министъра изцяло безпомощен да замаже тази неистина, трансферира на Здравната каса отговорността. Само че членове на Надзорния съвет отхвърлиха ", сподели Нинова.

" Свидетели сме на поредност от неистини от министър председател през министър и най-после се вижда в какво положение са нещата. Ние се срещнахме с медицинските сестри. Г-н Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри и българските жители? Решението не е на Министерство на опазване на здравето, а на Министерски съвет. Доколкото знаем, към момента сте министър-председател и ръководите този Министерски съвет. Този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом.

Уважаеми здравни служащи, вие желаете главно три неща - Закон за съсловните организации, който ни представихте. " Българска социалистическа партия за България " го внесохме на 11 септември, в този момент сме 4 октомври. Вашият и наш закон, не е гледан още. Направете си извода за политиката на ръководещото болшинство към вас. Второ, желаете лечебните заведения да не са търговски сдружения. Няколко пъти от " Българска социалистическа партия за България " вършим такова предложение ", сподели Нинова.

Тя уточни, че този въпрос с възнагражденията не би трябвало да бъде решаван на парче, а би трябвало да има държавна политика. Според нея това не може да става посредством методики. " Нашата политика, която сме предложили и ще продължим държавното управление, страната и който и да е ръководещ да поеме отговорността и това да бъде държавна политика към опазването на здравето ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че концепцията е посредством разпоредба да се дефинира базова заплата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР