Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи изявлението на външния министър

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи изявлението на външния министър
Коментари Харесай

Нинова: Недопустима е намесата на Турция във вътрешните ни работи

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира изказването на външния министър на Турция като неприемлива интервенция във вътрешните работи на България. Според нея диалозите от страна на Мевлут Чавушоглу със София са били многократни.

В свое изказване турският външен министър Мевлют Чавушоглу загатва, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията. По мотив на това той беше извикан за диалог от министъра на външните работи Екатерина Захариева.
Дипломатически искри сред София и Анкара поради изявление на турския външен министър Екатерина Захариева е наредила да бъде извикан турския дипломат в София за диалог поради изказвания, че турският й сътрудник се е намесил в поправките на Закона за вероизповеданията
Българска социалистическа партия упорства премиера Бойко Борисов да отговори на въпросите кой, по кое време и по какъв метод е въздействал на държавното управление, а основният прокурор да инициира следствие има ли интервенция извън в политиката на България. Нинова се обърна и към Обединените патриоти с апел да изоставен държавното управление.

„ На 6-ти март ние тук за пръв път алармирахме за договорката ГЕРБ – Движение за права и свободи по Закона за вероизповеданията. Вчера този закон се одобри и се одобри и отговорностите на мюфтийството да се отсрочат с 10 години, само че по-важно остана опцията за финансиране от непознати страни.

„ Видно от изказването на външния министър на Турция, тези две неща са свързани – интервенция от страна на непозната страна, смяна в закона”, уточни още Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР