Лидерът на БСП Корнелия Нинова критикува на брифинг решението на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова критикува на брифинг решението на
Коментари Харесай

Нинова: Правителството предаде българския национален интерес

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подлага на критика на брифинг решението на българското държавно управление за отпадане на възбраната за импорт на украинското зърно у нас.

„ Правителство съобщи българския народен интерес. Питаме се по какъв начин по този начин Полша, Румъния, Словакия, които са едни от най-големите последователи на Украйна, в този случай се опълчиха и опазиха своята стопанска система и земеделие ”, съобщи Нинова.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия пази българския интерес. 

„ Винаги сме имали ясна и поредна позиция. Субсидията, която се дава на зърнопроизводителите, би трябвало да се преразпредели и да отиде към произвеждане на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Да не се пробват да ни обвинят, че пазиме едри предприемачи. Защитаваме българския интерес ”, подчерта Корнелия Нинова.

Нинова уточни, че Българска социалистическа партия поддържа предлагането на Софийската градска организация за кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София.

„ БСП е в цялостна подготвеност за предизборната акция, приехме своя платформа и одобрихме претендентите за кметове и екипите от общински съветници “. Тя добави, че БСП е взела решение да поддържа предлагането на Софийската градска организация в лицето на Ваня Григорова. Имаме утвърдени претендент за кмет и листа, както и районни кметове, каза Корнелия Нинова.

Според нея през последните 4-5 дни, ГЕРБ изявяват предпочитание по места да поддържат знакови червени кметове от години.

„ Получили са предложения за поддръжка от ГЕРБ. Това е следващият опит на Борисов да пробива БСП, да внушава, че сред ГЕРБ и БСП са вероятни сделки и обединения, да употребява БСП, само че и този път това няма да стане. Продължаваме борбата за разграждане на модела ГЕРБ на локално ниво “, акцентира Нинова.

По думите ѝ няма да се одобри на никое място поддръжка от страна на ГЕРБ за кметове на БСП. Нинова дефинира митингите на земеделските производители като обективни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР